Australialaisnainen kärsi vuosia "migreenistä" – pääkivun syy olikin loismato aivoissa

Aivoinfarktin ja ohimenevän aivoverenkiertohäiriön eli TIA:n oireet 1:36
Tällaisia ovat aivoinfarktin ja ohimenevän aivoverenkiertohäiriön eli TIA:n oireet. Jos havaitset oireita, soita välittömästi apua!

Australialaisnaisen päänsärkyä ei aiheuttanutkaan kasvain, vaan aivoihin pesiytynyt loinen.

Australialaisnaisen pääkivun taustalta löytyi kutsumaton vieras. 25-vuotiaan päätä oli särkenyt viikon, minkä jälkeen hänen aivoistaan löytyi lapamadon toukkia, kertoo CNN.

Naisesta kirjoitettiin tapausraportti The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene -julkaisuun.

Kärsi päänsäryistä vuosia

Naisella oli seitsemän vuoden ajan ollut päänsärkyjä, jotka iskivät 3–4 kertaa kuussa. Migreenilääke auttoi särkyihin. Lopulta nainen kuitenkin sai päänsärkykohtauksen, joka kesti yli viikon. Siihen liittyi myös muita oireita, kuten näkökentän sumenemista.

Naisesta otettiin magneettikuva, joka sai lääkärit uskomaan, että kivun taustalla saattaisi olla kasvain. Nainen leikattiin.

Aivoissa oli kysta, joka oli täynnä lapamadon toukkia

Aivoista löytyi kuitenkin kasvaimen sijaan kysta, joka oli täynnä lapamadon toukkia. Kun kysta poistettiin, nainen ei tarvinnut jatkohoitoa.

Tapauksen taustalta ei löytynyt esimerkiksi matkaa ulkomaille, sillä nainen ei ollut koskaan poistunut Australiasta. Aiemmin maassa on havaittu vastaavia tapauksia vain henkilöillä, jotka ovat palanneet esimerkiksi Aasiasta tai Afrikasta.

Lapamatotartunta saadaan yleensä, kun henkilö syö huonosti kypsennettyä ruokaa tai käsittelee vettä tai maa-ainesta, jossa on loisen munia. Mato löytyy yleensä ihmisen suolistosta.

Lue myös:

    Uusimmat