Väärään parkkiruutuun pysäköimisestä 11 000 euron lasku: Helsinkiläisnainen hävisi korkeimmassa oikeudessa kiistan ParkkiPaten kanssa

Invalupa ei pelastanut vammaista naista pysäköinnin valvontamaksulta – päälle maksettava vielä 3000 euroa ParkkiPaten oikeuskuluja 1:16
Katso video: Rikospaikka-ohjelma käsitteli pysäköintimaksuihin ja invalupiin liittyvää tapausta.

Korkein oikeus (KKO) hylkäsi valituslupahakemuksen jutussa, jossa nainen tuomittiin maksamaan yksityiselle pysäköinninvalvontafirmalle valvontamaksuja.

Voimaan jäi Helsingin hovioikeuden tuomio, jossa hänet oli määrätty maksamaan ParkkiPatelle pysäköintimaksuja runsaat 11  000 euroa. Summa koostui maksuista noin yhdeksän kuukauden ajalta.

Riitaa oli muun muassa siitä, oliko naisella vuokraoikeuden perusteella oikeus käyttää tiettyä pysäköintiruutua ja oliko nainen ruutuun pysäköityjen kahden ajoneuvon kuljettaja.

Nainen oli vuokrannut taloyhtiöltä parkkiruudun numero kuusi, mutta todistajakertomusten perusteella tällaisia ruutuja oli talon läheisyydessä kaksi. Todistajien mukaan autoja oli pidetty ruudussa, jota taloyhtiö ei voinut vuokrata. Taloyhtiön pysäköintipaikat sijaitsivat toisaalla.

Riitaruutu oli merkitty sekä maksullista pysäköintiä osoittavalla lisäkilvellä että taloyhtiön hallintaa osoittavalla liikennemerkillä. Maksuja oli mätkäisty 184 kertaa.

Oikeus katsoi näytetyksi, että kuljettaja oli nainen itse. Hän oli ollut yksi ajoneuvojen haltijoista, eivätkä muut asuneet Helsingissä. Naisen oli myös tullut ymmärtää, ettei hän ole voinut käyttää kyseistä ruutua, tai selvittää epäselvyys vuokraajatahon kanssa. Pysäköinninvalvontayrityksen tuli selvittää vain, ovatko kyseiset ajoneuvot olleet pysäköityinä sen valvomalla alueella.

Lue myös:

    Uusimmat