Luulitko, että ParkkiPaten kanssa kannattaa lähteä käräjille? Lehdet: Helsinkiläisnaiselle hirvittävä lasku väärään ruutuun pysäköimisestä

Ajaisitko tällä kadulla 80 km/h? 1:28
Ajaisitko tällä helsinkiläiskadulla 80 km/h, kuten liikennemerkki vaikuttaa kehottavan?

Helsingin Uutiset sekä Ilta-Sanomat uutisoivat naisesta, joka oli vuokrannut parkkiruudun Kampissa sijaitsevan kiinteistöyhtiön pihasta, mutta oli yhdeksän kuukauden ajan pysäköinyt väärään ruutuun. Nainen hävisi tapauksesta seuranneen oikeusjutun ensin käräjillä ja myöhemmin hovissa.

Moni suomalainen on valitettavasti yhä siinä käsityksessä, ettei yksityisen pysäköinninvalvontafirman antamaa parkkisakkoa tarvitse maksaa, vaan asia hoituu viimeistään oikeudessa. Kuten tämäkin tapaus osoittaa, näin ei suinkaan aina ole.

Helsingin Uutisten ja Ilta-Sanomien mukaan nuorehko helsinkiläisnainen oli vuokrannut Kiinteistö Oy Auroranlinnalta parkkiruudun numero 6, mihin hän pysäköi kahta hallitsemaansa autoa huhtikuun 2016 ja tammikuun 2017 välisenä aikana.

Yksityisellä pysäköinninvalvontayrityksellä ParkkiPate Oy:llä on sopimus toisen, samassa pihapiirissä sijaitsevan pysäköintialueen valvonnasta. Valvonnasta oli ilmoitettu asianmukaisin kyltein.

Yhdeksän kuukauden aikana ParkkiPate kiinnitti naisen autoihin yhteensä 184 valvontamaksua, joita nainen ei suostunut maksamaan, koska oli siinä käsityksessä, että hän pysäköi ruutuun, josta oli maksanutkin.

Nainen ei kuitenkaan tiennyt, että alueella oli kaksi parkkiruutua samalla numerolla. Toinen, se johon nainen pysäköi, oli ParkkiPaten hallinnoimalla alueella, ja toinen oli ruutu, jonka nainen oli vuokrannut.

Oikeuden mukaan oikean parkkipaikan selvittäminen ei ole pysäköinninvalvontayrityksen tehtävä. Nainen myönsi erehdyksensä, mutta vaati silti käräjäoikeuden ratkaisun kumoamista.

Nainen kiisti itse pysäköineensä ruutuun, sillä hän sanoi vuokranneensa ruudun sukulaistensa ja ystäviensä käytettäväksi. Hänet oli merkitty haltijaksi ajoneuvoihin, joita ruutuun oli pysäköity, mutta haltijoita oli myös muita. 

Nainen joutuu maksamaan Ilta-Sanomien mukaan 14 000 euron parkkisakkojen ja perimiskulujen lisäksi myös oikeudenkäynnistä aiheutuneet noin 32 000 euron kulut.

Lue myös:

    Uusimmat