Usain Bolt ei kainostele – "Minun täytyy ottaa mallia Cristiano Ronaldosta"

Usain Bolt debytoi australialaisessa futisjoukkueessa 0:30

Pikajuoksun maailmanennätysmies Usain Bolt yrittää virittää jalkapallouraansa liekkiin Australian pääsarjaseura Central Coast Marinersissa. Viime perjantaina seuran riveissä debytoinut jamaikalainen paljastaa ottavansa inspiraatiota erityisesti portugalilaisesta supertähdestä Cristiano Ronaldosta.

Pääkuvan videolla tunnelmia Usain Boltin jalkapallodebyytistä.

– Ronaldo tietää, mitä parhaaksi tulemiseen vaaditaan ja minun täytyy ottaa mallia siitä, Bolt sanoo ESPN:n mukaan.

Bolt laukoi tuoreeksi jalkapalloilijaksi kovia kommentteja siitä, että hän tekee töitä "ollakseen paras".

– En ole lahjakas jalkapalloilija, kuten (Lionel) Messi. Hän aloitti, kun hän oli nuori ja hyvin lahjakas. Cristiano paiski töitä ollakseen paras, ja haluan ottaa mallia siitä. Minun täytyy tehdä töitä ollakseni paras, joten fokukseni on siinä.

Bolt tuli viime perjantaina kentälle vaihdosta harjoitusottelussa, jonka Mariners pelasi amatöörijoukkuetta vastaan. Mariners johti tuossa vaiheessa 6–0, ja se voitti lopulta 6–1. Marinersin päävalmentajan Mike Mulveyn mukaan Boltin esitys oli kelvollinen, vaikka Bolt itsekin myönsi olleensa hermostunut.

Laidalla ja kärjessä pelanneen Boltin mukaan hänen on parannettava ennen kaikkea liikkumistaan suhteessa pallon sijaintiin. Bolt tuntee kuitenkin olonsa yhä nuoreksi ja kuntonsa hyväksi.

Bolt, 32, muistuttaa, ettei hänen kroppansa ole kulunut juostessa samaan tapaan kuin voisi käydä kontaktilajin parissa.

– Emme ota pikajuoksussa (fyysistä) kontaktia, joten en usko, että se on ollut raskasta kropalleni. Uskon olevani hyvässä tikissä viisi vuotta, Bolt hekotti.

Bolt sanoo olevansa varma, että hän pääsee parhaansa teräänsä noin neljässä kuukaudessa ja saa allekirjoittaa tuolloin pelaajasopimuksen Marinersin kanssa. Jamaikalainen on toistaiseksi seurassa määrittämättömän pituisella harjoitussopimuksella.

Lue myös:

    Uusimmat