Urheilun supertähdet yhdistivät voimansa: 200 miljoonan sijoitus F1-talliin

Travis Kelce tekee touchdownin Kansas CIty Chiefsille – hänen paikalle kutsumansa poptähti Taylor Swift juhlii villisti 1:19
NFL-tähti Travis Kelcen suosio on kasvanut entisestään, kun hänet on yhdistetty poptähti Taylor Swiftiin. Näin Swift juhli Kelcen maalia Chiefsin ottelussa syyskuun loppupuolella.

F1-talli Alpine on saanut omistajakuntaansa urheilun megatähtiä, kun muun muassa huippugolfari Rory McIlroy ja NFL:n pelinrakentajasuuruus Patrick Mahomes ovat mukana ranskalaistiimistä osuuden hankkineessa sijoitusryhmässä. 

F1-sarjan kasvanut suosio varsinkin Yhdysvalloissa houkuttelee jatkuvasti uutta rahaa lajin pariin. McIlroyn ja Mahomesin lisäksi Otro Capitalin sijoitusryhmässä ovat mukana Mahomesin Kansas City Chiefs -joukkuetoveri Travis Kelce, raskaan sarjan nyrkkeilytähti Anthony Joshua, Liverpoolin jalkapalloilija Trent Alexander-Arnold sekä futiksen MM-kultaa Espanjan paidassa voittanut Juan Mata

Myös Miami Marlins- ja Real Salt Lake -seurojen omistajiin lukeutuva Roger Ehrenberg on yksi sijoittajista. 

Otro Capitalin tuore investointi on 211 miljoonaa dollaria eli noin 200 miljoonaa euroa. Otro Capital hankki jo viime kesäkuussa 24 prosentin siivun Alpinesta yhdessä kahden muun osakkaan kanssa. 

– Minulla on aina ollut intohimo kaikkea urheilua kohtaan. Mahdollisuus johtaa sijoitusryhmää yhdessä Travisin kanssa Otro Capitalin rinnalla oli sellainen, jota en voinut sivuuttaa, Mahomes kommentoi. 

– Tavoittelen loistokkuutta golfkentällä, minkä seurauksena ihailen samaa F1-sarjassa, McIlroy summasi. 

Alpine on kuudentena valmistajien MM-sarjassa. Sen autoja ajavat Pierre Gasly ja Esteban Ocon. F1-kautta on jäljellä viisi kilpailua.  

Lähteet: Reuters, ESPN

Lue myös:

    Uusimmat