Uber aloittaa yhteistyön Toyotan kanssa robottiautoissa – autonvalmistaja sijoittaa Uberiin 500 miljoonaa dollaria

Kyytipalvelu Uber ja Toyota ovat aloittamassa yhteistyön itseajavien robottiautojen kehityksessä. Samalla Toyota tekee Uberiin 500 miljoonan dollarin sijoituksen, joka arvostaa Uberin osakekannan kokonaisuudessaan 72 miljardin dollarin arvoiseksi. Asiasta raportoi ensimmäisenä Wall Street Journal ja sittemmin lisätietojen kera myös The Information.

Uberin ja Toyotan yhteistyössä on kyse sopimuksesta, jossa Uberin kehittämää itseajamisen teknologiaa – laitteita ja ohjelmistoja – integroidaan osaksi Toyotan Sienna-mallin tila-autoja. Toyota tulee omistamaan autot ja liittää ne osaksi Uberin verkostoa.

Toyotan on aiemmin viime vuonna raportoitu ilmaisseen kiinnostuksensa ostaa koko Uberin robottiautojen kehitysyksikkö, mutta mitään tämänsuuntaista ei nyt ole diilin osana – vaikka osa Uberia omistavista sijoittajista haluaisikin Uberin luopuvan toistaiseksi ainoastaan merkittäviä kuluja tuovasta kehitysyksiköstä. Tappiotahdiksi on kerrottu 1-2 miljoonaa dollaria päivää kohti.

Toyota-sopimuksen ohella Uberin odotetaan jatkavan kehitystyötään myös Volvo-katumaasturien kanssa. Nämä autot Uber hankkii Volvolta itselleen, mihin nähden uusi Toyota-sopimus on Uberille kevyempi ratkaisu vaadittavien pääomien suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja