Työryhmä valmistelemaan tiedonantoa, kuinka rasismin vastaista työtä edistetään Suomessa

Miten rasismia torjutaan Suomessa? 7:53
Miten rasismia torjutaan Suomessa? (21.5.2021)

Valtioneuvosto on asettanut valtiosihteereistä ja kansliapäälliköistä koostuvan työryhmän valmistelemaan hallituksen tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tiedonantoon on määrä kirjata esityksiä siitä, miten rasismin vastaista työtä edistetään niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Työryhmän toimikausi päättyy elokuun lopulla, minkä jälkeen tiedonanto on määrä antaa eduskunnalle sen syysistuntokauden alkaessa.

Työssä on määrä kuulla ainakin yhdenvertaisuusvaltuutettua ja tasa-arvovaltuutettua.'

Toimeksiannossa viitataan hallitusohjelman kirjauksiin demokratiasta, oikeusvaltioperiaatteesta sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta ja kehotetaan työryhmää huomioimaan ne.

Tiedonannon antamisesta sovittiin viime viikolla hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) oli pyytänyt anteeksi noin 15 vuoden takaisia kirjoituksiaan eduskunnan nykyisen puhemiehen Jussi Halla-ahon (ps.) Scripta-blogin vieraskirjassa.

Korkeita virkamiehiä

Tiedonantoa valmistelevan työryhmän puheenjohtajana toimii pääministeri Petteri Orpon (kok.) valtiosihteeri Risto Artjoki ja varapuheenjohtajana valtiovarainministeri Purran valtiosihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Jäseniä työryhmässä ovat opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) valtiosihteeri Mikaela Nylander ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin (kd.) valtiosihteeri Päivi Nerg. Lisäksi jäseninä ovat oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen, opetus- ja kulttuuriministeriön Anita Lehikoinen, ulkoministeriön Jukka Salovaara sekä sosiaali- ja terveysministeriön Veli-Mikko Niemi.

Työryhmän työskentely tapahtuu virkatyönä eikä siitä makseta erillisiä palkkoja tai palkkioita, kertoo valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat