Tutkimus selvitti, miksi niin moni haluaa rajua seksiä – tästä syystä erityisesti naiset pitävät kovista otteista

Psykologi avaa Men’s Health -sivustolla syitä siihen, miksi niin moni ihminen haluaa harrastaa rajua seksiä.

Yhdysvaltalaispsykologi Justin Lehmiller huomasi kirjoittaessaan kirjaa ihmisten seksifantasioista, että yksi suurimmista haaveista oli saada rajua seksiä. Erityisesti naiset vaikuttivat olevan kiinnostuneita siitä, että heidät otettaisiin kovakouraisesti.

Keväällä Evolutionary Psyhcological Science -tiedelehdessä julkaistu tutkimus tarjoaa vastauksia siihen, miksi näin on.

Yli puolet vastaajista kertoi kokeilleensa rajua seksiä

Tutkimuksessa yli 700 opiskelijaa kertoi asenteistaan rajua seksiä kohtaan sekä kokemuksistaan kovakouraisista sänkyleikeistä. Suurin osa vastaajista, tarkalleen ottaen 77 prosenttia, oli naisia. Tutkijat huomauttavat, että tutkimuksessa puhutaan yhteisymmärrykseen perustuvista ”leikillisistä voimakeinoista”.

Hieman reilut puolet vastaajista kertoi kokeilleensa rajua seksiä. Tavallisemmin se ilmeni esimerkiksi raapimisena, piiskaamisena, läiskimisenä, vaatteiden repimisenä, nimillä kutsumisena ja sitomisena.

Raju seksi kuroo kiinni orgasmikuilua

Kävi ilmi, että ihmiset todella pitivät rajusta seksistä. Raju seksi koettiin ”tavallista seksiä” kiihottavammaksi. Voimakeinot näyttivät saavan seksikumppanit tekemään enemmän töitä toisen tyydyttämiseksi.

Kiihottavuus tuotti tulosta loppukliimaksissa. Sekä naiset että miehet sanoivat saavansa useammin ja intensiivisempiä orgasmeja rajun seksin ansiosta. Erityisesti naiset kertoivat yltävän orgasmiin nopeammin, jos he harrastivat rajua seksiä.

Justin Lehmiller arvioi, että tässä voi piillä myös yksi syy siihen, miksi juuri naiset haluavat rajua seksiä: se auttaa naisia kuromaan kiinni tyypillisesti nopeammin orgasmin saavia miehiä. 

Kovat otteet virkistävät seksirutiineja

Tutkimuksessa selvisi lisäksi, että rajut sänkyleikit saivat usein alkunsa halusta kokeilla jotain uutta makuuhuoneessa. Myös fantasioiden toteuttaminen oli syy kokeilla rajua seksiä.

Lehmiller huomauttaa, että ihmiset sukupuolesta riippumatta voivat väsyä seksirutiineihin. Jotta seksuaalinen jännitys säilyy, tarvitsemme uusia leikkejä – ehkä leikkikalujakin.

Mitä tehdä, jos intohimo on kadonnut suhteesta kokonaan? Katso seksuaaliterapeutin vastaus videolta. (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Miehillä rajuun seksiin liittyy myös evoluutio

Tutkimuksessa havaittiin, että miehillä halu rajuun seksiin lisääntyi, jos hän oli ollut erossa kumppanistaan tai epäili tämän pettävän itseään. Ilmiö liittynee evoluutioon.

Jos mies olettaa, että nainen on pettänyt häntä toisen miehen kanssa, hän yrittää voimakkain ja syvin työnnöin syrjäyttää tuon toisen miehen siemennesteen omansa tieltä. Tarkoituksena on itse päästä hedelmöittämään nainen.

Fysiologiset ärsykkeet voivat johtaa rajuun seksiin

Yksi yleinen ärsyke rajuun seksiin ryhtymiseen oli alkoholi. Tämä käy järkeen, sillä samalla kun alkoholi alentaa seksuaalisia estoja, se vaimentaa seksuaalisia tuntemuksia.

Myös fysiologinen ärsytys, kuten riita kumppanin kanssa tai liikunta, sai ihmiset sekstailemaan astetta kovemmin. Psykologit puhuvat ilmiöstä ”kiihotuksen siirtona” (eng. excitation transfer). Toisesta tilanteesta johtuva fyysinen kiihtymys siirtyy seuraavaan tilanteeseen. Keho on siis käytännössä valmistautunut seksuaaliseen kanssakäymiseen. Tämä ”pohjatyö” saa ihmisen olemaan tavallista aktiivisempi ja hakemaan intensiivistä kokemusta.


Lue myös:

    Uusimmat