Miksi sovintoseksi on niin kuumaa? Asiantuntijat paljastavat kiihotuksen syyn

Loistava sovintoseksi todistaa, että viha ja rakkaus ovat lähellä toisiaan.

Seksi on miesten mielestä yksi parhaita tapoja sopia riita, vaikka nahistelun jälkeen ei välttämättä kannattaisi hypätä vällyjen väliin.

Kannattavaa tai ei, moni huomaa harrastavansa sovintoseksiä riitelyn jälkeen kuin tiedostamattaan. Tämä voi johtua siitä, että siinä missä riitely etäännyttää kumppaneita toisistaan, seksi toimii ikään kuin ensiapuna tilanteeseen.

– Monet haluavat vältellä riitelyä, ja tämä on tapa luoda yhteys uudestaan ilman sanoja tai anteeksipyyntöjä, yhdysvaltalainen avioliitto- ja perheterapeutti Marissa Nelson kertooHuffington Postille.

Yhteys palautuu myös kemiallisella tasolla. Seksin aikana vapautuva ”rakkaushormoni” oksitosiini liennyttää riitelyn aikana kuohuneita tunteita.

Miksi sovintoseksi on niin hyvää?

Sovintoseksi voi myös tuoda uutta sävyä parisuhteeseen ja seksirutiineihin, minkä johdosta riitelyn jälkeinen rakastelu on usein tulikuumaa.

Nelson sanoo, että riidan jälkeen seksin aikana on turvallisempaa kokeilla esimerkiksi tuhmempia leikkejä, jotka voivat olla hyvin kiihottavia.

Kiihottavuus syntyy myös kiintymisjärjestelmämme seurauksena.

– Riitelyn aikana kiintymyssuhteemme tuntuu olevan uhattuna. Tämä aktivoi taistele tai pakene -reaktion. Riitely kiihottaa fysiologisesti, kuten pelko tai jännityskin, joten keho on jo virittyneessä tilassa – syke ja hengitys kiihtyvät ja verenkierto lisääntyy, kertoo psykologi ja seksuaaliterapeutti Megan Fleming  Huffington Postille.

Koska keho on jo kiihottuneessa tilassa, se saa seksin tuntumaan entistäkin paremmalta.

Saattaa olla, että sovintoseksi voi johtaa jopa intensiiviseen orgasmiin. Usein orgasmi ei johdu niinkään mekaanisesta hyväilystä vaan tunnetilasta ja kiihottuneisuudesta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja