Tiesitkö tämän peniksestä? Näin vuosituhansien saatossa kehittynyt "työkalu" eliminoi kilpailijat

3:08

Peniksen tarkoitus on mahdollistaa miehen geenien siirtyminen eteenpäin, mistä myös peniksen muoto saattaa juontaa juurensa.

Mitä tehdä, jos seksi ei toimi suhteessa? Videolla seksuaaliterapeutti vastaa kysymykseen.

Genitaaleja ei ole luotu miellyttämään silmää, mutta miksi ne näyttävät siltä, miltä nyt sattuvat näyttämään?

Asiaa on selvittänyt psykologi ja apulaisprofessori Jesse Bering kirjassaan Why Is The Penis Shaped Like That and Other Reflections on Being Human. Kirjan annista kertoo muun muassa The Sun.

Kirjassaan Bering siteeraa evoluutiopsykologi Gordon Gallupin teoriaa, jonka mukaan ihmisen penis on tuhansien vuosien saatossa muotonsa saanut työkalu.

Muoto mahdollistaa kilpailijoiden eliminoimisen 

Gallup tiimeineen tutki asiaa New Yorkin yliopistossa vuonna 2003.

Peniksen anatomiaan perehtyneet tiedemiehet uskovat, että falloksen "sienimäisen" pään on tarkoitus puhdistaa naisen emättimestä muiden kilpailijoiden siemennestettä.

Tutkijat testasivat teoriaansa laboratoriossa muovipeniksillä ja tekovaginoilla. Testissään tiedemiehet huomasivat, että peniksen päässä oleva harjanne saattoi kaapia tekovaginasta jopa 90 prosenttia tärkkelyksestä ja vedestä valmistetusta ”siemennesteestä”.

Teoria pätee – jos pätee – satojen vuosien takaiseen aikaan, jolloin naiset harrastivat raskauden toivossa seksiä mahdollisimman monien eri miesten kanssa.

Muodolla voi olla muitakin syitä 

Vuonna 2003 BBC:n haastattelema urologi Derek Machin esitti kuitenkin epäilyksensä teoriasta.

– Tutkimus voi hyvinkin pitää paikkansa. En ole kuitenkaan vakuuttunut, että vaikka penis pystyy tekemään jotain tällaista, se olisi suunniteltu siihen, Machin sanoi.

Lähde: The Sun, BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja