6 tapaa, joilla saat miehesi kestämään pidempään sängyssä – ja ehdit saada itsekin

Pikapano on joskus toimiva ratkaisu, mutta toisinaan sitä toivoisi pidempää seksisessiota. Jos miehellä on tapana laueta nopeasti, voi asiaan puuttua muutamilla keinoilla ennen aktia ja sen aikana.

Vuonna 2017 julkaistun selvityksen mukaan sekä naiset että miehet toivoisivat seksin kestävän reilut 25 minuuttia. Tämä toive ei useinkaan kohtaa todellisuuden kanssa. Vuotta aiemmin julkaistussa tutkimuksessa nimittäin havaittiin, että yhdyntä kestää keskimäärin kuusi minuuttia ennen miehen laukeamista. Sen sijaan naisella orgasmiin pääseminen vie keskimäärin yli 13 minuuttia.

Seksin ei tietenkään tarvitse päättyä miehen orgasmiin. Jos kuitenkin haluaa viivyttää miehen laukeamista, mikä neuvoksi? Women’s Health -sivusto kysyi neuvoa seksiasiantuntijoilta.

1. Käytä penisrengasta

Tyypillisesti siittimen tyveen asetettava penisrengas rajoittaa verenkiertoa siittimeen. Näin ollen penisrengas voi myös viivyttää orgasmia, vinkkaa seksologi Jessica O’Reilly.

Seksin aikana sukupuolielimiin kun pakkautuu verta, joka aiheuttaa niiden turpoamisen ja tuntoherkkyyden lisääntymisen. Orgasmin aiheuttamien supistusten ansiosta veri lähtee jälleen kiertämään.

2. Purista penistä

Jos meno alkaa käydä makkarissa liian intensiiviseksi, nainen voi viivyttää orgasmin partaalla olevan miehen laukeamista puristamalla tämän penistä. Seksiterapeutti Debra Laino kuitenkin muistuttaa, ettei puristusta tarvitse tehdä voimalla.

Juuri kun mies tuntee olevansa tulossa, pitäkää tauko. Sitten nainen voi puristaa miehen peniksen vartta tiukasti peukalon ja etusormen avulla. Tekniikka auttaa viivästyttämään siemensyksyä.

3. Käyttäkää kondomia

Kondomin käyttö on suotavaa aina, kun ihminen haluaa suojata itsensä seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta. Pitkäaikaisen kumppanin kanssa kondomin käyttö ei välttämättä tule mieleen, vaikka sillä voisi pidentää yhdynnän kestoa. Kondomit nimittäin vähentävät intensiivisyyden tunnetta penetraatiossa, mikä voi viivästyttää miehen laukeamista.

4. Vaihtakaa asentoja

Kun mies on saamassa orgasmin, kannattaa vaihtaa seksiasentoa ja yhdynnän rytmiä. Liian kiihkeä tahti voi nimittäin saada miehen laukeamaan nopeammin. Naisen kannattaa vaikkapa hypätä miehen päälle, jolloin nainen voi itse kontrolloida tahtia.

Aiemmin kerroimme pornotähdestä, joka hänkin suositteli ”minuuttimiehille” vaihtelua. Sen lisäksi, että asennon vaihtaminen voi viivästyttää laukeamista lähellä olevan miehen ejakulaatiota, myös suuseksiin vaihtaminen sekä sormien ja lelujen käyttäminen ovat toimivia strategioita.

5. Ottakaa hengähdystauko

Seksin ei ole pakko olla viittä minuuttia kovaa jyystämistä. Yhdyntää voi tauottaa, jolloin tilanne rauhoittuu, innostus laantuu ja miehen siemensyöksy ei ole edessä hetkessä. Tauon aikana voi vaikka suudella.

6. Laita mies harjoittamaan lantionpohjan lihaksiaan

Lantionpohjan lihasten, tai ”nautintolihasten”, harjoittaminen ei kuulu vain naisille. Myös miesten tulisi treenata lantionpohjan lihaksiaan, sillä ne vaikuttavat esimerkiksi erektioon. Lisäksi lantionpohjan lihasten treenaaminen auttaa miestä kehittämään kykyään hallita laukeamistaan.

Lue myös:

    Uusimmat