Mainos

Tuore äiti osallistui puolimaratonille – pumppasi rintamaitoa juostessaan

Tuoreen äidin uskomaton suoritus keräsi paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Anna Young joutui pumppaamaan rintamaitoa kesken maratonjuoksun, mutta ei edes pysähtynyt kesken toimituksen.

Yhdysvaltalainen Anna Young päätti osallistua puolimaratonille, vaikka hänen tyttärensä syntymästä oli kulunut vasta viisi kuukautta. Nainen ei luopunut suunnitelmastaan, vaikka hänen täytyi pumpata rintamaitoa kesken juoksun.

Facebookiin viime vuoden syyskuussa jaettu kuva rintamaitoa pumppaavasta äidistä on kerännyt jo yli 11 tuhatta reaktiota, tuhansia jakoja ja satoja kommentteja. Anna Youngista on tullut inspiraation lähde monille imettäville äideille, ja hänen tekonsa on kerännyt paljon positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Eilen juoksin puolimaratonin viisi kuukautta synnytyksen jälkeen. Jouduin lähtemään kotoani aamulla 4.30 ja kisa alkoi 6.45. Imetin tytärtäni ennen, kun lähdin kotoa, pumppasin kahdeksan mailin jälkeen ja imetin häntä, kun pääsin maaliviivan yli, Anna kertoo Occupy Breastfeeding sivustolle jakamassaan julkaisussa.

Treenasi vaunuja työntäen

Kouluaikoina juoksemisesta innostunut Anna ei ollut juossut viiteen vuoteen pitkiä matkoja. Ennen raskautta nainen kuitenkin päätti osallistua kisaan, mutta hän joutui jättäytymään pois loukattuaan itsensä treenaamisen aikana.

Puolimaratonille osallistuminen sai hänet innostumaan juoksemisesta uudestaan. Anna aloitti treenaamisen työntäen tytärtään vaunuissa, vaihdellen juoksun ja kävelyn välillä.

– Ajattelin, että se olisi hyvä tapa aloittaa uudestaan harjoittelu ja jakaa jotain mitä rakastan tyttäreni kanssa.

Kilpailupäivän koittaessa äitiä jännitti, sillä edeltävällä viikolla hän oli juossut vain noin 10 kilometrin lenkkejä. Juokseminen maratonilla tuntui Annasta kuitenkin niin hyvältä, ettei hänen tarvinnut pitää taukoja. Lopulta nainen juoksi puolimaratonin 21 kilometrin matkan tunnissa ja 44 minuutissa.

Anna ei ollut huomannut kuvaajaa, joka nappasi hänestä paljon huomiota keränneen otoksen pumppaamassa kesken juoksun. Äiti ei osannut aavistaa suurta huomiota, jonka kuva lopulta keräsi.

– Se on minulle henkilökohtainen kuva. Imettäminen on minulle jotakin tärkeää, mutta se on myös henkilökohtainen suhde tyttäreni kanssa. Laitoin sen maailman nähtäväksi, mutta en odottanut, että maailma näkisi sen, Anna summaa.

Lähteet: Babble, CNN, Facebook

***

0:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.