Tunisialaismiehen penis murtui nukkuessa

Nämä ovat miehen erogeeniset alueet: muutakin kuin penis 0:43
KATSO MYÖS: Nämä ovat miehen erogeeniset alueet. Haastattelussa seksuaalineuvoja Joonas Pesonen.

Tunisiliaismies joutui leikkaukseen käännyttyään unissaan erektionsa päälle.

27-vuotiaan tunisialaismiehen yöunet menivät pahemman kerran pieleen, kun unilla ollut mies kääntyi erektiossa olleen peniksensä päälle karmein seurauksin, uutisoi New York Post.

International Surgery of Case Reports -julkaisussa esitellyn tapausraportin mukaan peniksen päälle vierähtämisestä seurasi äänekäs napsahdus, jota seurasi voimakas kipu. Penis veltostui ja turposi.

Huolimatta hälyttävistä oireista potilas odotti tapausraportin mukaan 36 tuntia, ennen kuin ymmärsi tai kehtasi lähteä sairaalaan.

Peniksen murtuma

Penismurtumien ajatellaan vaativan välitöntä hoitoa, muuten seuraukset voivat olla vakavat. Häpeä saattaa kuitenkin toisinaan estää hoitoon hakeutumisen.

Vaikka penis on käytännössä luuton, yleensä seksin aikana sattuvaa vauriota kutsutaan kuitenkin murtumaksi. Yleisimmin vamma aiheutuu, kun siitin vääntyy yhdynnän aikana ja paisuvaisen kuori vaurioituu, kertoo Terveyskylä. Oireita ovat erektion loppuminen, kipu peniksessä sekä siittimen turvotus ja mustelma. 

Lääkärit havaitsivatkin tunisialaismiehen peniksessä merkittävää turvotusta, oikealle kallistumista sekä veritulpan peniksen juuressa. Lisäksi peniksessä oli penismurtumalle tyypillinen munakoisomainen ulkonäkö: turvonnut penis oli väriltään jo violetti. 

Leikkauksessa kirurgit havaitsivat kaksikin repeämää, kun jo yksikin on harvinaista. Penis onnistuttiin korjaamaan, ja mies pääsi sairaalasta. Jo toisena päivänä leikkauksesta turvotus oli laskenut merkittävästi. Neljäntenä päivänä penis kykeni jo täyteen erektioon. 

Huolimatta miehen viivyttelystä hoitoon hakeutumisessa, mitään pitkäaikaista haittaa tapauksesta ei koitunut. Tapausraportin kirjoittaneiden lääkärien mukaan tämä haastaa ajatusta siitä, että välitön hoito olisi elintärkeää pitkäaikaishaittojen välttämisessä. Voi kuitenkin olla, että tämä johtuu siitä, että miehen virtsaputki ei ollut vaurioitunut. Aiemmat tutkimukset tukevat tätä teoriaa.

Katso myös: Tämä seksitapa on aivan yhtä normaali kuin penis-emätinyhdyntäkin

Tämä seksitapa on yhtä "normaali" kuin penis-emätinyhdyntä 1:47
Seksuaalineuvoja Joonas Pesosen mukaan miehet saattavat pelätä naurunalaiseksi joutumista, jos ehdottavat kumppanilleen tätä tiettyä seksitapaa. Seksimyytit-sarjassa murskataan pinttyneitä seksiin liittyviä uskomuksia.

Lue myös:

    Uusimmat