Kotikonsteja ja korkkikokeiluja: Tapausraportit paljastavat, millaisiin seksivammoihin lääkärit työssään törmäävät

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
KATSO MYÖS: Nämä seksiasennot ovat hauskoja vain teorian tasolla.

Lääkärit törmäävät työssään mitä erikoisimpiin seksivammoihin. Tapausraportit paljastavat seksin aikana saadut älynväläykset ja tapaturmat, jotka ovat vieneet suoraan päivystykseen.

Tiesitkö? Vaikka penis on käytännössä luuton, yleensä seksin aikana sattuvaa vauriota kutsutaan kuitenkin murtumaksi. Duodecim kertoo, että peniksen murtumalla tarkoitetaan käytännössä siittimen paisuvaisten valkokalvon eli tunica albuginean repeämää. 

Usein kyseessä on juuri yhdynnässä syntyvä vamma, joka aiheutuu peniksen taittumisesta häpyliitosta vasten. 

Seksin kiihkoissa tai muuten kiihottuneessa tilassa mieleen saattaa pulpahtaa erilaisia keinoja nautinnon lisäämiseksi. 

Jo pelkästään tietyissä seksiasennoissa piilee penismurtuman ja sairaalareissun riski, mutta jos seksiä päättää maustaa vielä lisää omin toimin, voi homma mennä todella pieleen. Lääkärien tapausraportit paljastavat seksin tiimellyksessä tapahtuneet kivuliaat kohtalot.

Penis napsahti kesken seksin

Toukokuussa kerroimme tansanialaismiehestä, jonka penis päästi kovan napsahduksen kesken seksin. Miehen seksikokemuksesta kerrottiin International Journal of Surgery Case Reports -julkaisussa esitellyssä tapausraportissa.

Kova napsahdus sattui yhdynnässä, kun miehen penis luiskahti naisen sisältä pois ja osui naisen välilihaan miehen yrittäessä ohjata sitä takaisin. 

Sairaalaan saapuessaan mies oli luonnollisesti menettänyt erektionsa, ja penis oli turvonnut, kipeä ja verinen. Se oli murtunut. 

Magneettikuvauksessa havaittiin, että miehen penis oli ottanut osumaa kolmesta kohtaa. 

tapausraportti
Miehen penis vaurioitui kolmesta kohtaa.

Penis "kuristui"

Niin ikään toukokuussa kerroimme australialaismiehestä, joka koki hyvin kivuliaan kohtalon. Urology Case Reports -julkaisussa esitelty tapausraportti kertoi miehen harvinaisesta tapauksesta, niin kutsutusta peniksen strangulaatiosta eli sen kuristumisesta.

44-vuotias australialaismies oli tapausraportin mukaan laittanut metallirinkuloita peniksensä tyveen ja kivespussiensa ympärille yrittäessään parantaa suoritustaan sängyssä.

Mies kuitenkin pyörtyi kokeilunsa seurauksena ja hänet kiidätettiin päivystykseen alapäässään yhdeksän teollisuuskäyttöön tarkoitettua, ruostumattomasta teräksestä valmistettua rengasta. Renkaat olivat ehtineet olla jumissa 12 tuntia. 

Ilmeisesti humalassa ollut mies oli kotitekoisen ja yhdeksänkertaisen penisrenkaansa avulla yrittänyt säilyttää erektionsa pidempään yhdynnässä, mutta yhdynnän jatkumisen sijaan matka taittui kohti sairaalaa. Apuun jouduttiin kutsumaan jopa palomiehet.

Hankala seksiasento johti sairaalareissuun

Indonesialaismies harrasti seksiä parjatussa lehmityttö väärinpäin -asennossa, kun kuuli kovan napsahduksen ja kivuista kärsineenä riensi sairaalaan.

Miehen kivuliaasta kokemuksesta kertova tapausraportti esiteltiin Urology Case Reports -julkaisussa.

Lääkärit vahvistivat miehen vaurioituneen peniksen murtuneeksi. Tämän lisäksi miehellä oli mustelma, jonka vuoksi verta oli tihkunut ympäröiviin kudoksiin. 

Lehmityttö väärinpäin on asento, jossa nainen on kumppanin päällä kasvot tästä poispäin. Asennossa on riskinsä, sillä penis voi lipsahtaa ulos ja osua ikävästi kumppanin häpyluuhun kiihkeässä seksissä. Esimerkiksi somesta tuttu lääkäri Karan Raj on nimennyt asennon kaikista vaarallisimmaksi. Myös aikuisviihdetähti Asa Akira on julistanut asennon turhan vaikeaksi, ja yhdysvaltalainen seksiterapeutti Emily Morse on myös nostanut asennon pettymyksen tuottavien asentojen kolmen kärkeen.

Korkkikokeilu hävetti – nainen kehtasi hakea apua vasta 3,5 vuoden kuluttua

Huhtikuussa kerroimme serbialaisnaisen korkkiepisodista. Nainen alkoi kärsiä pidätyskyvyttömyydestä laitettuaan korkin vaginaansa seksin aikana. 

Tapausta käsittelevä raportti julkaistiin Pediatric and Adolescent Gynecology -julkaisussa. Tapausraportin mukaan korkkimoka sattui 19-vuotiaalle serbialaisnaiselle, joka laittoi hiuskiinnepurkin korkin sisäänsä "heikentyneen arvostelukyvyn tilassa yhdynnän aikana".

Nainen ei saanut korkkia enää pois, joten päätyi jättämään sen paikoilleen. Raportin mukaan nuori nainen ei mennyt sairaalaan 3,5 vuoteen "häpeän ja ympäristön arvostelun pelon" vuoksi.

Metallirengas juuttui penikseen

Vanhempi kiinalaismies menetti osan intiimialueestaan, kun metallinen rengas juuttui hänen peniksensä juureen. Tilanne oli niin paha, että lääkärit joutuivat poistamaan renkaan sirkkelillä.

Asian Journal of Surgery -julkaisussa esitelty tapausraportti paljastaa, että 72-vuotias kiinalaismies sujautti metallisen, halkaisijaltaan kahden senttimetrin kokoisen renkaan penikseensä seksuaalista stimulaatiota saadakseen.

Rengas jäi kuitenkin penikseen jumiin, ja tilannetta häpeillyt mies jätti sen paikoilleen puoleksi vuodeksi. Puolen vuoden jälkeen alkanut järkyttvää kipu pakotti viimein hakemaan apua.

Masturboimalla sairaalaan

Radiology Case Reports -julkaisussa vuonna 2022 ilmestynyt tapausraportti kertoo masturboinnin aiheuttaneen keuhkovaurion sveitsiläismiehelle.

Lievää astmaa poteva 20-vuotias mies päätyi päivystykseen vakavan hengenahdistuksen ja rintakipujen vuoksi. Oireet olivat iskeneet, kun mies oli maannut sängyllään itseään tyydyttäen.

Lääkärit totesivat miehen kasvojen turvonneen ja keuhkoista kuuluneen rahinaa. Kuvaus paljasti, että keuhkojen välikarsinaan oli kertynyt ilmaa. Ihonalainen ilmapöhö ulottui aina päähän asti.

Pilli penikseen

Seksielämää piristävä kotikonsti päättyi ikävästi erään amerikkalaismiehen kannalta. Mies yritti hoitaa erektio-ongelmaansa omatoimisesti, mutta 45-vuotiaan kokeilema "niksi" johti kipuihin ja mahdollisesti parantumattomiin vaurioihin. Miehestä kirjoitettiin vuonna 2020 tapausraportti Urology Case Reports -lehteen.

Mies oli partnerinsa avustuksella työntänyt penikseensä muovipillin, joka oli ollut edelleen yhteydessä laajenevaa tiivistevaahtoa sisältävään säiliöön. Tämän jälkeen miehen kumppani oli vahingossa painanut tiivistesäiliön painiketta, jolloin vaahtoa oli päätynyt penikseen.

Mies kärsi virtsaamisvaikeuksista ja virtsaputken kivusta kolmen viikon ajan ennen kuin hakeutui hoitoon. Hänen virtsansa oli veren väristä.

Yllä poistettua vaahtoa. Alla kuvia operaatiosta.
Yllä poistettua vaahtoa. Alla kuvia operaatiosta. Kuva: Urology Case Reports, Volume 33, November 2020

Tutkimuksissa selvisi, että tiivistevaahto oli kovettunut ja "ankkuroitunut" miehen peniksen sisään. Osa tiivistepaloista oli raportin mukaan noin 11 senttiä pitkiä. Vaahdon poistaminen vaati leikkauksen. Samalla havaittiin, että miehellä oli olemassa oleva virtsaputken ahtaumasairaus, joka todennäköisesti aiheutti erektio-ongelmat, joita mies oli tempauksellaan yrittänyt helpottaa. 

Ahtauman vuoksi osaa vaahdosta ei kuitenkaan saatu poistettua. Voikin olla, ettei miehen peniksen toiminta tule enää entiselleen.

Katso myös: Onko jokaisella miehellä joskus erektio-ongelmia?

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat