Ota kivulias riski huomioon: Mies, nämä ovat kolme penikselle vaarallisinta seksiasentoa!

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Minkä kokoinen on "normaali" penis? Entä onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia?

Seksin harrastaminen ei aina ole pelkkää hupia ja hauskanpitoa. Toisinaan sänkyiloittelu voi nimittäin johtaa kivuliaisiin vammoihin. 

Vaikka lähetysaarnaaja-asento, jossa mies on päällä, on monen mielestä se tutuin ja turvallisin, ei jälkimmäinen mielikuva välttämättä pidäkään paikkaansa – ainakaan miesten näkökulmasta. Vuonna 2017 Journal of Impotence Research -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan naisten suosikkiasennoksi mielletty lähetyssaarnaaja on oikeastaan miehille jopa toisiksi vaarallisin seksiasento heteroseksissä aiheuttaen jopa 25 prosenttia penismurtumista.

Penismurtuma on hoidettava välittömästi, muistuttaa Duodecim. Yleisimmin vamma aiheutuu, kun siitin vääntyy yhdynnän aikana. Tällöin paisuvaisen kuori vaurioituu, kertoo puolestaan Terveyskylä. Oireita ovat erektion loppuminen, kipu peniksessä sekä siittimen turvotus ja mustelma. 

Takaapäin- ja nainen päällä -asennot vaarallisimpia

Mutta jos on naisten suosikki vaarallinen, on sitä miesten suosikiksi mielletty takaapäin-asentokin. Tutkimuksessa niin kutsuttu doggy style rankattiin nimittäin kaikista vaarallisimmaksi asennoksi. Hurjat 41 prosenttia penismurtumista tapahtuu tutkimuksen mukaan takaapäin-asennossa.

Kolmanneksi vaarallisimmaksi seksiasennoksi todettiin nainen päällä -asento. Lehmityttönäkin tunnetun asennon vaarallisuus on todettu toisessakin tutkimuksessa jo aiemmin. Vuonna 2014 Advances of Urology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan ratsastusasento on itse asiassa seksiasennoista vaarallisin. Brasilialaisessa tutkimuksessa selvisi, että jopa puolet heteroyhdynnän aiheuttamista loukkaantumisista johtuu juuri tästä kyseisestä asennosta.

Kun nainen on yhdynnän aikan päällä, hän liikkuu peniksen päällä koko painollaan ohjaillen liikettä, eikä miehellä ole mahdollista vaikuttaa peniksensä asentoon. Väärään asentoon päätyminen aiheuttaa murtuman, jos mies ei ilmaise tarpeeksi ajoissa asennon aiheuttavan kipua.

Molemmissa tutkimuksissa samat kolme asentoa havaittiin vaarallisimmiksi, vaikka järjestys olikin niissä erilainen. Brasilialaistutkimuksessa takaapäin-asento havaittiin toiseksi vaarallisimmaksi ja lähetysaarnaaja nappasi kyseenalaisen listauksen kolmannen sijan.

Seksin harrastamisessa piilee muitakin vaaranpaikkoja – huomioi nämä

Sitä, missä seksiä harrastaa, kannattanee myös pohtia. Vuonna 2017 Harley Streetin Perfect Balance -klinikan kliininen johtaja paljasti Daily Mailin haastattelussa seksivammojen lisääntyneen. Asiantuntija epäili tosin seksivammojen nousun selittyvän sillä, ettei niiden myöntäminen enää tuota samanlaista häpeää kuin ennen. Aiemmin miehet saattoivat selittää vammojen tapahtuneen esimerkiksi nikkaroinnin tai kalastuksen aikana.

Suurin syy urheiluun liittymättömiin vammoihin oli hänen mukaansa liukastuminen suihkussa seksipuuhia yrittäessä. Suihkuseksin vaaroihin kannattaa suhtautua vakavasti, sillä lopputuloksena voi olla niskavammoja, luunmurtumia, nilkan nyrjähtäminen tai selkäongelmia. Nappaa siis vinkit turvalliseen suihkuseksiin!

Ranskalaistutkimuksen mukaan vain yksi kahdeksasta miehestä selviää seksin aikana saadusta sydänkohtauksesta. Vertailun vuoksi niillä miehillä, jotka saavat sydänkohtauksen muiden fyysisten aktiviteettien, kuten liikunnan parissa, selviytymisaste on 50 prosentin luokkaa. Seksin aikana sydänkohtauksen saaneiden miesten huonon selviytymisasteen syyksi epäillään yksinkertaisesti sitä, että miehet soittavat epätodennäköisemmin apua ollessaan alasti. Tutkijat muistuttivatkin, että avain selviytymiseen on välitön soitto hätänumeroon ja hoidon aloittaminen. 

Artikkeli on julkaistu ensi kerran vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat