Tulvavedet valtasivat naapuruston: Työnsä menettäneestä Brandonista tuli hädässä olevien ihmisten sankari

Työnsä menettäneestä miehestä tuli tulvan varaan joutuneen naapuruston pelastaja 1:19
Videolla seurataan Brandonin työpäivää Rosewoodin epävirallisena, mutta sitäkin arvokkaampana lautturina.

Kolme asiaa on noussut elintärkeiksi Rosewoodin asukkaiden selviytymisen kannalta: ruoka, vesi ja lähellä asuvan hyväntekijän Brandon Rushin puhelinnumero.

Socasteessa Etelä-Carolinassa sijaitsevan Rosewoodin naapurusto on joutunut tulvavesien varaan. Tulvat ovat yleisiä alueella, erityisesti Atlantin hurrikaanikausien aikaan.

Rankkojen vesisateiden takia tulvavedet ovat vallanneet naapuruston, ja liikkuminen paikasta toiseen on työlästä, jopa terveelle ja hyväkuntoiselle ihmiselle. Työnsä tammikuussa menettänyt Brandon Rush tahtoi olla hyödyksi ja on kuljettanut ihmisiä matalapohjaisella veneellään naapurustossa hakemaan vettä, ruokaa ja turvaa.

– Moni ihminen on kysynyt, että voivatko he antaa minulle rahaa vastineeksi. Vastaan, etten halua rahaa. Heillä on tarpeeksi jo asioita hoidettavana, Brandon kertoo.

"Täällä on ihmisiä, joilla ei ole muuta paikkaa, missä asua"

Brandon ei itse edes asu Rosewoodissa, mutta halu auttaa muita ihmisiä hädässä on niin merkittävä, että hän palaa joka päivä takaisin auttamaan.

– Täällä on ihmisiä, joilla ei ole varaa asua hotelleissa, eikä ole muuta paikkaa, missä asua, Brandon kertoo ihmisistä, jotka eivät ole muuttaneet pois jatkuvien tulvien takia.

Brandon suunnittelee vielä palaavansa Rosewoodiin tulvien jälkeen, kun häntä ja hänen venettään ei enää tarvita liikkumiseen. Naapurustossa on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat apua katastrofin aiheuttamien vaurioiden korjaustöissä ja Brandon suunnittelee auttavansa parhaansa mukaan naapuruston jälleenrakentamisessa.

Rosewood sijaitsee Intracoastal Waterway:n varrella. Se on tuhansia kilometrejä pitkä vesiväylä Atlantin valtameren ja Meksikonlahden rannikolla Yhdysvalloissa. Tulvat ovat viime vuosina yleistyneet Rosewoodin alueella voimakkaasti, mutta monilla alueen asukkaista ei ole varaa muuttaa muualle asumaan, kertoo paikallismedia WMBF Media.

Videolla seurataan Brandonin työpäivää Rosewoodin epävirallisena, mutta sitäkin arvokkaampana lautturina.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: CNN ja WMBF News

Lue myös:

    Uusimmat