Trump syyttää demokraatteja siirtolaislasten kuolemista – "Muuri olisi estänyt tulemasta laittomasti maahan"

7-vuotias tyttö kuoli yrittäessään päästä USA:han 2:25
Siirtolaislasten oloista on noussut kohu.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syyttää demokraatteja Yhdysvaltain rajalla kuolleiden siirtolaislasten kohtalosta. 

Trump kirjoittaa Twitterissä, että jos Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla olisi muuri, siirtolaiset eivät edes yrittäisi tulla laittomasti Yhdysvaltoihin.

Jo kaksi guatemalalaista siirtolaislasta on kuollut Yhdysvaltojen rajaviranomaisten hallussa. Lapset olivat ylittäneet Yhdysvaltain rajaa laittomasti sukulaistensa kanssa, kun viranomaiset ottivat heidät haltuunsa.

Kahden siirtolaislapsen kuolema on aiheuttanut laaja keskustelua Trumpin hallinnon maahanmuuttopolitiikasta ja viranomaisten hallussa olevien siirtolaisten kohtelusta. 

El Salvador torjuu kritiikin

Keskiamerikkalainen El Salvador vakuuttaa tehneensä mittavia toimia hillitäkseen laitonta maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin. Maan hallitus torjui presidentti Trumpin perjantaina esittämän kritiikin.

Trump sanoi, että Keski-Amerikan valtiot Honduras, Guatemala ja El Salvador käyttävät Yhdysvaltoja hyväkseen. Hän uhkasi lopettavansa niiden taloudellisen tukemisen.

El Salvadorin hallituksen lauantaina julkaiseman tiedotteen mukaan maassa on panostettu paljon taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen, jotta Yhdysvaltoihin laittomasti pyrkiminen ei olisi niin houkuttelevaa.

Lue myös:

    Uusimmat