Trump haluaa nostaa Yhdysvallat koronasta raiteilleen 2000 miljardin lainalla, jolla rakennettaisiin muun muassa teitä ja siltoja

Trump lopettamassa karanteenit, vaikka korona leviää vauhdilla –"Yhdysvallat on nyt siinä tilantessa kuin Kiina kuukausi sitten" 10:27
Taloushuolia murehtiva Trump haluaa lopettaa karanteenit, vaikka korona leviää vauhdilla.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump haluaa piristää maansa koronaviruksen kurittamaa taloutta valtavilla infrastruktuurihankkeilla. Trumpin tiistaina Twitterissä esittelemä suunnitelma perustuisi halpaan lainarahaan, jota laitettaisiin teihin, siltoihin ja muuhun perusinfrastruktuuriin jopa kaksi biljoonaa, eli 2000 miljardia dollaria.

Trump on aiemminkin puhunut Yhdysvaltojen infrastruktuurin kunnostamisesta, mutta ei ole tehnyt asialle mitään. Hänen republikaanipuolueensa on kyseenalaistanut infrastruktuurihankkeet, mutta tukea olisi saatavilla demokraateilta.
Yhdysvaltojen työttömyysluvuissa nähtiin torstaina historiallinen ennätys koronaviruksen seurauksena. Työministeriön tilaston perusteella uusia työttömyystukihakemuksia kertyi viikossa 3,3 miljoonaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tarjonnut Yhdysvalloille apua koronavirustaisteluun. Asiasta kertoo Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov uutistoimisto Interfaxille. Peskovin mukaan presidentti Donald Trump hyväksyi tarjouksen. Suurvaltojen johtajat keskustelivat koronakriisistä puhelimitse maanantaina. Peskovin mukaan lääkintätarvikkeita sisältävä venäläiskone voi lähteä kohti Yhdysvaltoja jo tänään tiistaina.


Lue myös:

    Uusimmat