Yhdysvalloissa päästiin päivien vääntämisen jälkeen sopuun 2000 miljardin tukipaketista

Trump lopettamassa karanteenit, vaikka korona leviää vauhdilla –"Yhdysvallat on nyt siinä tilantessa kuin Kiina kuukausi sitten" 10:27
Trump lopettamassa karanteenit, vaikka korona leviää vauhdilla.

Yhdysvalloissa on päästy sopuun jättimäisestä elvytyspaketista, jolla on tarkoitus lievittää koronaviruksen aiheuttamaa iskua maan taloudelle.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan senaatin republikaanien ja demokraattien sekä Valkoisen talon välisissä neuvotteluissa päästiin sopuun varhain keskiviikkona paikallista aikaa. Neuvottelut olivat hankalat ja kestivät useita päiviä.

New York Timesin mukaan Valkoisen talon edustaja kertoi toimittajille noin yhdeltä aamuyöllä paikallista aikaa (noin seitsemältä Suomen aikaa), että tukipaketista kiistelleet republikaanit ja demokraatit olivat saavuttaneet sovun. Edustajan mukaan itse tukipaketin teksti vaatii vielä hiontaa.

Tukipaketin koko on peräti noin 2  000 miljardia dollaria. Kongressin molempien kamarien eli sekä edustajainhuoneen että senaatin odotetaan hyväksyvän tukipaketin nopeasti.

Demokraateilla on enemmistö kongressin edustajainhuoneessa eli alahuoneessa. He ovat siellä estäneet tukipaketin hyväksymisen kahdesti. Uutistoimisto Bloombergin mukaan demokraatit ovat vaatineet vielä massiivisempaa, 2  500 miljardin dollarin pakettia. Lisäksi demokraatit olivat vaatineet vahvempaa huolenpitoa työntekijöiden oikeuksista sekä valvontaa elvytysratkaisuun sisältyvälle 500 miljardin dollarin yritystukipaketille, kirjoittaa New York Times.

Lue myös:

    Uusimmat