Tosiystävän teko: Tia lahjoitti ystävälleen munasolujaan – "Toimin vain välikappaleena"

Äitiyspakkauksen 2018 tuotteet esiteltyinä 2:10

Utahilaisen pariskunnan lapsihaaveet toteutuivat viimein, kun naisen paras ystävä päätti lahjoittaa parille munasolujaan. Chelsea ja Steve aikovat myöhemmin kertoa tyttärelleen, kuka tämän biologinen äiti on.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, mitä tämän vuoden äitiyspakkaus sisältää.

Chelsea Judd, 32 ja hänen miehensä Steve, 34, olivat yrittäneet saada lapsia vuodesta 2011 lähtien. Lääkärit olivat tuolloin todenneet heidän ensimmäisen koeputkihedelmöityksensä aikana, että Chelsean munasolut eivät olleet laadultaan tarpeeksi hyviä, kertoo Metro-lehti.

Yhdysvaltain Utahissa asuvaa pariskuntaa neuvottiin harkitsemaan munasolunlahjoitusta, mutta ajatus tuntemattoman ihmisen munasolusta ei tuntunut heistä miellyttävältä. Adoptiokaan ei tuntunut luontevalta.

Tilanne masensi Chelsealta kovasti.

– Se tuntui murskaavalta. Itkin monta päivää. Olin aina halunnut kokea raskauden ja saada perheen mieheni kanssa. hän kertoo Metrolle.

Pariskunta sai kuitenkin avun yllättävän läheltä, sillä Chelsean paras ystävä Tia Stokes päätti lahjoittaa naiselle munasolunsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ystävä päätti ryhtyä luovuttajaksi

32-vuotias Tia kertoo Metro-lehdelle, että hänen oli vaikea seurata sivusta ystävänsä epäonnea vauvahaaveissa. He olivat tutustuneet vuonna 2012 samalla tanssikurssilla. 

– Olen itsekin äiti ja sydäntäni särki nähdä Chelsean kärsimys, Tia selittää.

Ajatus lahjoituksesta pulpahti Tian mieleen erään tanssitunnin jälkeen, kun he olivat hänen siskonsa ja Chelsean kanssa leikillään vitsailleet asiasta.

Keskusteltuaan aviomiehensä Andyn kanssa kolmen pojan äiti Tia päätti lahjoittaa oman munasolunsa parhaalle ystävälleen.

– Muutamaa päivää myöhemmin puhuin asiasta Chelsealle ja kerroin olevani halukas luovuttumaan munasolun, mikäli hän haluaisi ottaa sen vastaan. 

Chelsea suostui ja Tian munasoluja alettiin valmistella operaatiota varten Utahin lapsettomuusklinikalla heinäkuussa 2015. Alkionsiirto tehtiin kuukautta myöhemmin.

Chelsean haave toteutui

Opettajana työskentelevä Chelsea sai iloisia uutisia syyskuussa 2015. Hän oli raskaana.

Giselle syntyi toukokuussa 2016. Pariskunta säteili onnea.

– Oli ihmeellistä saada hänet syliini ensimmäistä kertaa. En pysty sanoin kuvailemaan sitä tunnetta! Chelsea kertoo.

Lapsi olikin tyttö

Steve ja Chelsea kertovat, että eivät ole koskaan saaneet keneltäkään noin epäitsekästä lahjaa kuin Tialta.

Tiaa naurattaa, että Chelsean saama lapsi olikin tyttö. Hänen omansa olivat kaikki poikia.

Tian mukaan Giselle on ehdottomasti Chelsean tytär, vaikka hän onkin tytön biologinen äiti.

– Toimin vain välikappaleena, jotta he voisivat saada lapsen, hän toteaa.

Tian munasolujen luovutuksen jälkeen hedelmöitysklinikalla luotiin lisää alkioita, jotta Giselle saisi myöhemmin sisaruksen.

Aikovat kertoa lapselle myöhemmin

Chelsea ja Steve aikovat kertoa Gisellelle myöhemmin Tiasta. He eivät alun perinkään halunneet nimetöntä lahjoittajaa. 

– Aion aina olla rehellinen Tian suhteen. Tällä hetkellä kerromme hänen olevan täti, mutta olen iloinen siitä, että hän saa myöhemmin kuulla juuristaan, kun hän kasvaa, Chelsea kertoo.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat