Parikymppinen pariskunta otti 15-vuotiaan kasvattilapsen, pienestä ikäerosta paljastui yllättävä hyöty: "Aluksi olimme hieman hermostuneita"

8:35

Parikymppinen pariskunta päätti ottaa kasvattilapsekseen 15-vuotiaan tytön. Tyttö asui heidän luonaan kaksi vuotta ja toimi myös morsiusneitona parin häissä.

Yllä olevalla videolla annetaan vinkkejä siihen, kuinka perheen kesken vietetty loma onnistuu.

Englannin Atherstonessa asuvat 22-vuotiaat Sally-Ann ja Ryan Jones olivat alun perin aikoneet adoptoida korkeintaan seitsemän vuoden ikäisen lapsen. Kun kävikin ilmi, että heidän valitsemansa tyttö olikin jo viidentoista, ei pariskunta perunut päätöstään, kertoo muun muassa Metro-lehti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aluksi järjestely epäilytti

Aiemmin varhaiskasvatuksen parissa työskennellyt Sally Anne kertoi Covenrty Live -sivustolle, että ajatus epäilytti ensin. 

– Aluksi olimme hieman hermostuneita, kun emme oikein tienneet, mitä odottaa, ja kuinka järjestely toimisi. Kunnioittaisko hän meitä huoltajina? Entä osaisimmeko kohdella häntä ymmärtäen, mutta kuitenkin muistaen vastuumme vanhempina, Sally-Ann sanoi.

Vaikeuksia ei kuitenkaan tullut, lukuun ottamatta joitain teini-ikäisen vanhemmuuteen liittyviä kahinoita. Sally-Annin mukaan järjestely oli erittäin onnistunut ja tyttö sopeutui heidän perheeseensä oikein hyvin.

Muut luulivat ystäväksi tai perheenjäseneksi

Pieni ikäero osoittautui itse asiassa eduksi. Sally-Ann kertoo, että ihmiset luulivat tytön olevan heidän ystävänsä tai perheenjäsenensä. Se helpotti hänen tuomistaan mukaan sosiaalisiin aktiviteetteihin kouluun tai ystävien pariin. Tyttö itse halusi mieluummin salata sen, ettei hän ollut parille oikeasti sukua.

Morsiusneitona häissä

Yksi ihanimpia hetki perheelle oli se, kun tytär suostui tulemaan morsiusneidoksi pariskunnan häihin.

– Olimme niin otettuja siitä, että hän halusi olla mukana avainroolissa tärkeänä päivänämme, vaikka oli elänyt kanssamme vasta muutaman kuukauden, Sally-Ann kertoo.

Sally-Ann ja Ryan eivät enää asu tytön kanssa, sillä hän muutti pois 17-vuotiaana kahden vuoden jälkeen. Sally-Annin mukaan tyttö halusi asua itsenäisesti paikkakunnalla, jolla oli aiemmin asunut.

Iloa kasvattilapsista

15-vuotiaan jälkeen pariskunnalla on ollut muita lapsia sijoitettuna, aina seitsemän vanhasta teini-ikäiseen.

– Tämä kuulostaa kliseeltä, mutta koen, että sijaisperhetoiminta on se, mihin minut on tarkoitettu, Sally-Ann kertoo.

Sally-Ann kokee, että kasvattivanhempina toiminta on kaiken huolen ja yllättävien tilanteiden arvoista.

– Se tuo iloa ja ylpeyttä, Sally-Ann kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja