Tokion olympiapomoa vaaditaan tilille naisia vähättelevistä kommenteista – vetoomuksella valtava määrä allekirjoittajia

Tokion olympialaisten järjestelykomitean johtaja Yoshiro Mori nostatti tällä viikolla kohun naisia vähättelevistä kommenteista.

Lauantaina kerrottiin, että yli 110  000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen saada Morille seuraamuksia puheistaan. Japanin entinen pääministeri Mori, 83, antoi ymmärtää, että järjestelykomitean kokoukset eivät ole tehokkaita naisten takia.

–  Kokoukset, joissa on paljon naisia, vievät tuhottomasti aikaa. Jos naisten lukumäärää lisätään eikä heidän puheaikaansa rajoiteta, heidän on vaikea lopettaa, mikä on ärsyttävää, Mori sanoi.

Japanin olympiakomitean tavoite on nostaa naisten osuus hallituksen jäsenistä 40 prosenttiin, mutta tällä hetkellä olympiakomitean 24 hallituksen jäsenen joukossa on vain viisi naista.

Mori pyysi anteeksi kommenttejaan, mutta vetoomuksen mukaan "hän ei tunnu ymmärtävän tai haluavan ymmärtää perussyitä syrjinnälle". Vetoomus vaatii, että Japanin olympiakomitea sekä maan ja Tokion hallinto harkitsevat mahdollisia seuraamuksia olympiapomolle.

Lue myös:

    Uusimmat