Olympialaisissa uusi dopingtapaus: konkariurheilija kärähtänyt anabolisista steroideista

Pekingin olympialaisissa Iranin lippua kantanut alppihiihtäjäkonkari Hossein Saveh-Shemshaki, 36, on antanut positiivisen dopingnäytteen. Asiasta kertoo kansainvälinen testausvirasto ITA.

Kilpailun ulkopuolinen tehtiin tämän viikon maanantaina, ja siinä havaitiin jäämiä anabolisesta steroidista Oral Turinabolista. Saveh-Shemshaki on asetettu Pekingin olympialaisissa tilapäiseen toimintakieltoon, joka koskee kilpailun lisäksi harjoitteluakin.

Saveh-Shemshakilla on oikeus valittaa tuomiosta ja vaatia B-näytteen analysointia.

Saveh-Shemshaki kantoi Pekingin olympialaisten avajaisseremoniassa Iranin lippua yhdessä alppihiihtäjä Atefeh Ahmadin kanssa. Saveh-Shemshaki oli kantanut Iranin lippua myös Sotshin olympialaisten avajaisissa.

Saveh-Shemshaki ei varsinaisesti lukeutunut Pekingissä alppihiihdon menestyjäsuosikkeihin. Sotshissa 2014 hän sijoittui pujottelussa 31:nneksi ja suurpujottelussa 55:nneksi. Hän oli kilpaillut myös Vancouverin olympialaisissa 2020 ja oli tuolloin pujottelussa 40:s ja suurpujottelussa 70:s.

Saveh-Shemshaki on pujottelun Aasian mestari vuodelta 2015.

Pekingin olympialaisissa on puhututtanut 15-vuotiaan venäläisen taitoluistelijasensaatio Kamila Valjevan dopingtapaus. Hänen on kerrottu antaneen kiellettyä ainetta sisältäneen dopingnäytteen. Venäjän mediassa raportoitiin keskiviikkona, että Valjevan dopingnäytteestä olisi löytänyt rintakipuihin käytettävää trimetatsidiiniä.

Katso tästä torstain Uutisaamun Tulosruudun juttu Pekingin olympialaisista.

Lue myös:

    Uusimmat