Tokion kisat vastatuulessa – seksistisillä kommenteilla pöyristyttäneelle olympiapomolle vaaditaan potkuja

4:50
Tulosruutu kertoi tammikuun lopussa Times-lehden väitteestä Tokion olympialaisiin liittyen.

Tokion olympialaisten järjestelykomitean presidentti pyysi anteeksi seksistisiä kommenttejaan, mutta ei ole aikeissa erota tehtävistään. 83-vuotias Yoshiro Mori, entinen Japanin pääministeri, sanoi aiemmin, että hallituksen naisjäsenet puhuvat liikaa.

Aiemmin Mori oli pitänyt lähtöään mahdollisena, jos erovaatimukset jatkuisivat.

Aihetunniste "Mori, pyydämme: eroa" trendasi Japanin Twitterissä torstaiaamuna. Samalla osa käyttäjistä vaati olympialaisten sponsoreita painostamaan järjestelykomiteaa siirtämään presidentti pois tehtävistään.

Mori lausui seksistiset kommenttinsa Japanin olympiakomiten hallituksen kokouksessa tällä viikolla. Asiasta kertoi sanomalehti Asahi.

– Jos kasvatamme hallituksen naisjäsenten määrää, meidän on varmistettava, että heidän puheaikaansa rajoitetaan jollain tavalla. Heillä on vaikeuksia päättää puheitaan, se on rasittavaa, Mori sanoi Asahin mukaan.

– Järjestelykomiteassa on noin seitsemän naista, mutta jokainen heistä ymmärtää paikkansa.

Kun tältä myöhemmin kysyttiin uudelleen, puhuivatko naisjäsenet hänestä liikaa, vastaus hämmensi jälleen.

– En ole kuunnellut naisia niin paljon viime aikoina, joten en tiedä.

Japanin olympiakomitea asetti vuonna 2019 tavoitteen, että hallituksen jäsenistä 40 prosenttia olisi naisia. Toistaiseksi heitä on kaikkiaan 24 jäsenestä viisi.

Tokion olympialaiset ovat olleet viime aikoina muutenkin vastatuulessa. Kertaalleen siirretyt kisat eivät nauti Japanissa suosiota, sillä tuoreimpien kyselyiden mukaan lähes 80 prosenttia kansasta vastustaa niiden järjestämistä koronavirustilanteen vuoksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja