Toisesta naisesta avovaimoksi – Sari on edelleen rakastunut

Sari on ollut toinen nainen. Yhteisestä yöstä alkanut suhde naimissa olevaan mieheen vakavoitui nopeasti avoliitoksi. Sen Sari aikoo pitää kunnossa ajatuksella: suhde, johon ei mahdu muita, kestää. Hän uskoo, että tässä tarinassa kaikille kävi loppujen lopuksi hyvin.

Kollegan läksiäisissä nautittu alkoholi ja vähän muutkin asiat johtivat siihen, että vuoden 2008 elokuussa Sari heräsi samasta hotellihuoneesta työkaverinsa Antin kanssa.

– Ilmassa ei ollut aikaisemmin ollut minkäänlaista toimistoromanssia. Samasta työpaikasta huolimatta olimme olleet hyvin vähän tekemisissä keskenämme. Olin sitä paitsi tavannut Antin vaimon, ja minulla oli olevinaan sellainen periaate, etten sekaannu varattuihin, Sari kertoo.

Sekä Sari että parikymmentä vuotta nuorempi Antti olivat aamulla hämmentyneitä.

– Koko tilanne oli silti yllättävän luonnollinen eikä juuri lainkaan vaivaantunut. Tähän ikään päästyä on tullut koettua niitäkin hetkiä, kun haluaa vain nopeasti häipyä.

Jonkin aikaa heräämisen jälkeen Sari ja Antti kävelivät ulos hotellista – käsi kädessä.

Tekstiviestejä ja tapaamisia

– Itse olin aika lailla sitä mieltä, että tämä oli nyt sitten tässä, ja jotenkin pitäisi koittaa jatkaa eteenpäin. Mutta Antti lähettikin jo illalla viestin kysyäkseen, onko kaikki hyvin. Siitä alkoi perinteinen tekstiviestittely, Sari kertoo.

Työpaikalla kaksikko yritti käyttäytyä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

– Antin kaverit olivat kuitenkin huomanneet, ettei hän ollut lähtenyt juhlista kotiinsa vaan hotelliin. He yrittivät tivata, kenen kanssa.

Koska Sari ei halunnut viedä Anttia kotiin 16-vuotiaan lapsensa nähtäväksi, he tapailivat iltaisin Sarin entisen aviomiehen – heillä oli edelleen hyvät välit – omistamassa yksiössä.

– Noin kuukauden päästä huomasimme, että tästä on tullut jotakin enemmän kuin suunniteltiin. Silloin sanoin Antille, että hänen on pakko kertoa tilanteesta vaimolleen. Koska olin itse ennen avioeroani pettänyt miestäni, tiesin, mitä se voi tehdä pettäjänkin mielenterveydelle.

Ei voinut soittaa, kun olisi halunnut

Sari myöntää ajatelleensa, ettei Antti jättäisikään vaimoaan.

– Muistin omakohtaisesta kokemuksesta, millaista on vedättää toista pitkässä suhteessa. Mietin, että näin se kohtalo toimii: hiukan vain kesti ennen kuin osui omaan nilkkaan.

– Yhteydenpidon hankaluuskin oli raskasta. Toiselle ei voinut soittaa, kun olisi halunnut. Sitä vain odotteli tekstiviestejä ja aaltoili tunteiden äärilaidalta toiselle. Jos viestiin ei saanut puoleen päivään mitään vastausta, ajatteli, että no niin, nyt se lähti vaimonsa matkaan.

"Enemmän toisia naisia haluavia miehiä"

Parin kuukauden päästä hotelliyöstä Antti paljasti suhteen vaimolleen. Lähes heti sen jälkeen Antti ja Sari menivät avoimesti yhdessä firman pikkujouluihin.

– Kaikki työkaverit kuvittelivat, että aloimme vehtaamaan vasta siellä, joten juhlien jälkeen he suhtautuivat meihin kuin eivät olisi nähneet mitään. Vasta jonkin ajan päästä ihmiset ymmärsivät, että todella olemme yhdessä.

Sari pitää toisen naisen tuomitsemista luonnollisena reaktiona.

– Vaikka enemmän varatut miehet haluavat väen väkisin saada toisen naisen kuin naiset houkutella tai varastaa heitä. Sinkkuaikoinani erilaisissa deittipalveluissa moni mies myönsi avoimesti olevansa varattu. Lehtien treffipalstatkin ovat täynnä vapaamielisiä ja varattuja naisia etsiviä miehiä – harva nainen ilmoittaa, että "haluan sinut, varattu mies".

Toppuutteli lopullisia ratkaisuja

Kun hotelliyöstä oli kulunut puoli vuotta, Sari ja Antti muuttivat yhteen. Antti ja hänen vaimonsa eivät olleet vielä tuolloin hakeneet avioeroa.

– Antti koitti säästellä vaimonsa tunteita ja saada hänet varmistumaan ratkaisusta. Tavallaan he tekivät myös surutyötä jo nuoruusiässä alkaneesta liitostaan.

– Yritin itsekin toppuutella Anttia tekemästä lopullisia ratkaisuja, sillä monesti ihmiset eroavat ja palaavat parin vuoden kuluttua takaisin yhteen. Ei se, että me asuimme yhdessä, tarkoittanut, etteikö Antti tulisi vielä katumapäälle, Sari sanoo.

"Rakkaus säilyy, kun ei epäile"

Mutta katumusta ei tullut. Ensi syksynä Sari ja Antti juhlistavat seurustelunsa viisivuotispäivää.

– Kun suhde on aloitettu tilanteessa, jossa toinen on vielä seurustellut tahollaan, niin väistämättä asia välillä mietityttää. Silti silloin tällöin tulevista mustasukkaisuuden tunteista huolimatta elämä on nyt monilla tavoin hitsautunut sellaiseksi, että luottamusta on.

– Riippuu myös luonteesta, kuinka herkästi erilaisille ajatuksille antaa vallan. Itse uskon, että rakkaus säilyy helpommin, kun ei epäile. Aiemmassa liitossani mieheni epäili minua koko ajan. Ja vaikkei se mikään syy ole, niin loppujen lopuksi ajattelin, että sama kai sitten tehdäkin niin, Sari sanoo.

Lainasi entiselle vaimolle autoa

Sarin mielestä niin rinnakkaissuhteisiin ryhtyneiden kuin heidän kumppanien pitäisi katsoa peiliin tilanteen perimmäisten syiden selvittämiseksi.

– Suhde, johon ei mahdu muita, pitää.

Sari uskoo, että heidän tapauksessaan kaikille osapuolille kävi loppujen lopuksi hyvin.

– Minähän erosin jo ennen Anttia aviomiehestä, jota olin pettänyt. Uskoin hänen tulevan onnellisemmaksi jonkun muun kanssa. Nyt hän on mennyt naimisiin, joten tiedän tehneeni hyvän teon. Antin entinen vaimo puolestaan sai sen, mitä elämältä aina halusikin: parisuhteen, jossa voi saada lapsia. Antti nimittäin ei pysty niitä saamaan.

Asiat Antin entisen vaimon kanssa ovat sujuneet ilman draamaa.

– Mahdumme ruokakauppaan samaan aikaan, jos niikseen tulee. Lainasin hänelle jopa omaa autoani puoleksi vuodeksi töitä varten, kun meillä oli Antin muutettua luokseni kaksi autoa ja hänellä ei yhtään, Sari sanoo.

Edelleen rakastunut

Sari ja Antti ovat harkinneet välillä naimisiinmenoakin. Kiirettä tosin ei ole.

– Hieman se arveluttaa, koska edellisillä kerroilla kävi, miten kävi. Meistä ei tunnu, että suhdetta pitäisi jotenkin vahvistaa avioliitolla. Tarve pitää hienot häät ja näyttää ulkopuolelle, että me olemme yhdessä, on poistunut.

Sari uskoo, että suhde kestää pikemmin tunteen kuin sopimuksen ansiosta.

– Minusta tuntuu edelleen, että olen koko ajan rakastunut. Jos sitä pystyy ylläpitämään, niin ehkä jonkinlainen salaisuus on löytynyt.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat