35 vuotta naimisissa ollut Enna: Näin tuttu nainen vietteli aviomieheni

Ennan *ja Taunon* 35-vuotinen avioliitto päättyi tylysti, kun toinen nainen astui kuvioihin ja ihastui Taunoon.

Kun Ennan tuttava Maija kysyi, tunsiko Enna ketään, joka voisi remontoida hänen kesämökkinsä, pieni varoituskello alkoi kilistä Ennan päässä.

– Tuntui, että minun pitäisi sanoa "ei". Halusin kuitenkin, että Taunolla olisi töitä seuraavana kesänä.

Niinpä Enna antoi Maijalle miehensä puhelinnumeron, ja kesällä 2005 Tauno otti projektin vastaan.

Työmatka ei ollut pitkä, Maijan mökki sijaitsi vain reilun kilometrin päässä Ennan ja Taunon kotoa.

Remontti sujui normaalisti, kunnes Tauno heinäkuussa ei enää tarvinnutkaan kahvieväitä mukaansa.

– Ihmettelin hieman, mutta toisaalta Tauno oli saanut ruoat ja kahvit monessa muussakin työpaikassaan.

Kun Taunoa ei enää kuulunut kotiin syömäänkään, Enna otti asian puheeksi. Tauno kielsi mitään olevan tekeillä. Enna uskoi. Olihan pari ollut naimisissa jo 35 vuotta ja saanut 3 lasta. Pitkä liitto oli ollut onnellinen.

Kaljoitteluillat, flirttailu tai tanssiminen muiden kanssa eivät kuuluneet Taunon ja Ennan elämään.

– Meillä ei ollut koskaan pahoja riitoja. Selvitimme asiat puhumalla.

Elämä romahti hetkessä

Kesä läheni loppuaan, ja remontti valmistui. Maija piti tupaantuliaiset. Ennaa ei niihin kutsuttu.

– Sinä iltana aloin epäillä, että mieheni petti minua.

Ennan vaistot osuivat oikeaan. Ehti kulua vain viikko, kunnes Tauno tunnusti rakastuneensa Maijaan.

Tunne oli kuulemma molemminpuolinen. Tunnustus vei Ennalta lähes jalat alta.

– Ajattelin, että näin ei voi käydä minulle. Kaksi kertaa olin jo naru kaulassa rantasaunassa, mutta sitten ajattelin, miten tyttäreni voisi selittää lapsilleen, miksei heillä ole mummia.

– Kahden päivän kuluttua hakeuduin psykologin juttusille, minkä jälkeen pääsin vielä psykoterapiaan. Kun tulin kotiin, ilmoitin muuttavani pois. Tauno ihmetteli päätöstäni, hänen mielestään olisin voinut edelleen asua kodissamme.

Asunnon etsimiseen kului viisi viikkoa. Ne olivat Ennalle täyttä piinaa. Hän päätti soittaa Maijalle ja kysyä tältä, miten joku voi rikkoa toisten avioliiton. Maija vastasi, ettei hän rakastunut yksin eikä pyytänyt edes anteeksi.

– Minusta toisten avioliitoa pitäisi kunnioittaa niin paljon, että vaikka ihastuisi, niin asia pitäisi jättää sikseen. On törkeää vietellä naimisissa oleva mies. Miehet tiedetään, ne lähtevät naisen mukaan heti, kun heitä vähän kehuu.

Maija antoi myöhemmin lehdelle haastattelun, jossa hän julkisesti iloitsi uudesta rakkaudestaan.

Uudet ystävät auttoivat

Lopulta Enna löysi uuden asunnon täysin vieraasta kaupungista. Alku ei ollut helppo.

– Jalkani oli murtunut, ja työni menivät sen takia penkin alle. Jouduin myös taistelemaan eri virastojen kanssa. Olin yksinäinen ja masentunut.

Syksyn taittuessa talveksi Enna päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja palata työelämään. Hän aloitti myös tanssikurssin. Uudesta kaupungista alkoi löytyä paljon uusia ystäviä.

– Minulla on nyt enemmän ystäviä kuin koskaan naimisissa ollessani. Tietenkin olen tapaillut myös miehiä. Voisi sanoa, että olen vanha nainen hunningolla, Enna nauraa.

Vaikea vuosi kasvatti Ennasta sitkeän ja rohkean naisen.

– Olen nykyään paljon avoimempi, enkä ole menettänyt luottamustani ihmisiin. Taunosta kuulen lasten välityksellä, jos haluan kuulla. Enpä ole pahemmin halunnut.

* Nimet on muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat