Todistaja: 22-vuotiaan Gracen kuristajaksi epäilty oli tukehduttaa toisenkin treffikumppaninsa – epäillään surmanneen reppureissaajan, kätkeneen ruumiin matkalaukkuun ja jatkaneen deittien sopimista

1:44
Video: Nuoren brittinaisen maailmanmatka päättyi traagisesti Uuteen-Seelantiin.

22-vuotiaan Grace Millanen surmasta epäilty mies pahoinpiteli toista naista seksin aikana niin, että tämä pelkäsi kuolevansa, todistaja kertoi oikeudessa Uuden-Seelannin Aucklandissa. Asiasta kertoi muun muassa The Guardian.

Oikeudessa puidaan henkirikosta, jonka uhrina oli maailmanympärysmatkalla ollut Grace Millane. Tutkinta alkoi, kun nainen katosi mentyään treffeille 27-vuotiaan miehen kanssa. Hänen ruumiinsa löytyi matkalaukusta maastosta viikkoa myöhemmin. Miehen syytetään kuristaneen naisen kuoliaaksi.

Toinen nainen pelkäsi kuolevansa

Oikeudessa kuultiin toista naista, joka oli kokenut kauhunhetkiä treffeillä miehen kanssa. Deittipalvelu Tinderissä miehen tavannut nainen oli lähtenyt hänen kanssaan treffeille ja päätynyt harrastamaan miehen kanssa seksiä.

Mies oli kesken aktin vaihtanut asentoa ja yllätyksellisesti istui naisen kasvoille, pidellen samalla kiinni tämän käsistä. Nainen kertoi, että ei pystynyt hengittämään ja yritti päästä tilanteesta rimpuilemalla ja potkimalla vastaan.

– Olin kauhuissani, nainen kertoi oikeudelle.

Esitti kuollutta selvitäkseen

Lopulta nainen esitti menettäneensä tajuntansa saadakseen miehen kimpustaan. Hän onnistui myös kääntämään päätänsä hengittääkseen. Hän arvioi tilanteen kestäneen minuutin tai kaksi, ja pelkäsi kuolevansa.

– En voi kuolla tällä tavalla, hän muisti ajatelleensa tapahtumahetkellä.

Mies jatkui tapahtuneen jälkeen viestittelyä naiselle, ja yritti treffejä jopa väitetyn henkirikoksen jälkeen.

Kuristanut myös naista yhteisymmärryksessä

Toinen oikeudessa todistanut nainen kertoi kieltäytyneensä treffeistä miehen kanssa tämän kerrottua seksuaalisista toiveistaan, jotka saivat naisen olon epämukavaksi. Mies oli kertonut naisen mukaan pitävänsä rajusta seksistä, dominoinnista ja kuristamisesta, ”koska se sai hänet tuntemaan ylivertaiselta”. Mies tavoitteli myös kontrollin tunnetta.

Oikeudessa kuultiin myös kolmatta naista, joka kertoi harrastaneensa miehen kanssa seksiä, johon kuului kuristamista. Kuristaminen tehtiin kuitenkin yhteisymmärryksessä, ja nainen kertoi nauttivansa siitä.

Mies on kiistänyt syyllistyneensä henkirikokseen.

Yhdyspiirteitä Suomen ”ainoaan sarjamurhaajaan”

Myös Suomessa vaikuttaa mies, jonka toimissa yhdistyivät rikosepäilyt, seksuaalisuus ja kuristaminen.

Julkisuudessa sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on saanut useita tuomioita teoista, joissa hän on kuristanut naisia. Penttilä tuomittiin viime vuonna käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeuteen seksityöntekijän murhasta. Hovioikeus määräsi tämän tänä kesänä mielentilatutkimukseen.

Mies kertoo olevansa kiinnostunut sadomasokismista, ja kiistää aiheuttaneensa kuolemia tahallaan. Hän on istunut kuristustapauksista vuosia vankeudessa.

FBI on tiettävästi luokitellut Penttilän Suomen ainoaksi sarjamurhaajaksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja