Gracen, 22, maailmanmatka ja elämä päättyi traagisesti: "Tyttärenne olisi pitänyt olla turvassa maassamme" – Murhasta epäilty 26-vuotias mies saapui oikeuden eteen

Nuoren brittinaisen maailmanmatka päättyi traagisesti Uuteen-Seelantiin 1:44

BBC:n mukaan 26-vuotiasta miestä epäillään Iso-Britannian Essexistä kotoisin olevan reppureissaajan murhasta. Mies saapui oikeuden eteen alkuviikosta.

Maailmanmatkalla ollut Grace Millane, 22, katosi Uuden-Seelannin Aucklandissa joulukuun alussa. Poliisi lopetti nuoren naisen etsinnät, kun löysi 9. joulukuuta ruumiin kaupungin laitamalta. Ruumiin uskotan kuuluvan kadonneelle Millanelle.

– Ruumis löytyi noin kymmenen metrin päästä syrjäiseltä ajotieltä, kertoi tutkinnanjohtaja Scott Beard.

Oikeuspapereiden mukaan murhasta epäilty mies majoittui Citylife Hotellissa Aucklandissa, jossa myös kadonnut reppureissaaja nähtiin viimeksi. Millane ja epäilty mies oli nähty myös liikkuvan paljon yhdessä. Poliisi uskoo, että nuori nainen murhattiin 1. tai 2. joulukuuta.

Epäillyn miehen oikeudenkäynti jatkuu kuukauden kuluttua.

Maan pääministeri pahoitteli tapahtunutta

Lehdistötilaisuudessa Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern kertoi maan olevan häpeissään tapahtumien vuoksi.

– Haluan pyytää anteeksi Gracen perheeltä koko Uuden-Seelannin puolesta. Tyttärenne olisi pitänyt olla turvassa maassamme, mutta näin ei ollut. Olen pahoillani siitä, kommentoi pääministeri.

Ennen ruumiin löytymistä poliisi oli tiedotustilaisuudessaan ilmoittanut, että nuori nainen ei todisteiden mukaan olisi enää elossa. Poliisin mukaan Millanen perhe oli epätoivoinen kuullessaan tyttärensä katoamistapauksen muuttuneen murhatutkimukseksi.

Murhatun naisen oli tarkoitus matkustaa seuraavaksi Etelä-Amerikkaan

Millane oli yliopistosta valmistuttuaan lähtenyt yksin vuoden mittaiselle maailmanmatkalle. Nuori nainen saapui Uuteen-Seelantiin 20. marraskuuta Perun matkansa päätyttyä. Uuden-Seelannin jälkeen naisen oli tarkoitus jatkaa matkaansa Etelä-Amerikkaan ryhmän kanssa.

Murhatun naisen isä oli matkustanut Uuteen-Seelantiin etsimään tytärtään ennen ruumiin löytymistä. Hän kuvaili tytärtään ihastuttavaksi naiseksi, joka oli erittäin perhekeskeinen.

– Hän lähetti meille lukuisia kuvia matkoiltaan ja oli meihin yhteydessä päivittäin.  

Lue myös:

    Uusimmat