Sadan henkirikoksen miehellä on yksi juttu yli muiden – sarjakuristaja Michael Maria Penttilän tapaus ei asianajajalta unohdu

8:10
Katso Erikssonin koko haastattelu videolta.

Kari Eriksson on toiminut asianajajana 30 vuotta. Hän on ehtinyt hoitaa työssään reilusti yli sataa henkirikosjuttua. Nyt hän kertoo mittavasta urastaan – ja mieleen jääneestä tapauksesta 26 vuoden takaa.

Erikssonin mieleen on takertunut juttu uran alkuajoilta, vuodelta 1993. Kyseessä oli Erikssonin vastaperustaman oman toimiston juttu numero kaksi.

Asiakkaaksi tuli sarjakuristajana sittemmin tunnettu Michael Maria Penttilä, ja häntä oli puolustettava.

– Minulla oli varma käsitys siitä, ettei Penttilä, silloinen Lindholm ole tuota juttua tehnyt. Tein silloin hyvin paljon salapoliisityötä, selvitin asioita ja kuulin todistajia. Juttu jäi hirveän hyvin mieleen, Eriksson kertoo.

Kolmas uhri

Lindholm tuomittiin 42-vuotiaan naisen taposta. Aiemmin hän oli syyllistynyt äitinsä ja 12-vuotiaan tytön kuristamiseen hengiltä.

Penttilä on tiettävästi ainoa suomalainen, jonka FBI on määritellyt sarjamurhaajaksi. Millainen hän on ihmisenä?

5:55
Näin sarjakuristaja Michael Penttilä puhui viimeisimmästä henkirikoksestaan hovioikeudessa.

– En häntä tietenkään syvällisemmin tunne, mutta minua ja toimistoamme kohtaan hän on aina käyttäytynyt hyvin. Asiointi hänen kanssaan on aina ollut helppoa.

– Kun jotain juttua lähtee hoitamaan, niin ei voi lähteä asiakasta tai asiakkaan luonnetta pohtimaan, tai tekoja. Pitää pyrkiä mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Minä olen aina pärjännyt Penttilän kanssa hyvin.

Eriksson yritti viedä intohimoiselle sakinpelaaja Penttilälle kerran pelilaudan Helsingin vankilaan. Sitä ei kuitenkaan sallittu. Katso yllä olevalta videolta Rikospaikan haastattelu!


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja