Tippa uuninpesuainetta teki pahaa jälkeä perheenäidin kädelle: "Pystyin näkemään, kun aine 'söi' lihastani"

Viemärin voi avata ilman myrkkyjä – näin se tapahtuu!

Lianan, 25, elämä muuttui radikaalisti vain tipasta uuninpesuainetta, kertoo The Sun -lehti.

Puhdistusaineiden ja kemikaalien kanssa tulisi aina olla varovainen, sillä niiden sisältämät ainesosat voivat olla haitallisia jo pieninä annoksina.

Liana Stottin elämä sai täyskäännöksen uuninpesun yhteydessä, kun hänen iholleen päätyi Oven Pride -nimistä uuninpuhdistusainetta.

– Pisara oli herneen kokoinen, eli ei juuri minkään kokoinen, perheenäiti kertaa.

Käden ihoa alkoi pistellä heti tapahtuneen jälkeen. Liana reagoi tilanteeseen nopeasti ja yritti huuhtoa pesuainetta pois juoksevan veden alla.

Tilanne oli pahentunut silmänräpäyksessä, sillä kemikaali oli ehtinyt syövyttää ihon pintakerroksia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Tilanne paheni äkillisesti

Lianan ihoa yritettiin puhdistaa myös sairaalassa, mutta tilanne oli toivoton: pesuaineen aikaansaama reaktio oli levinnyt suuremmalle alueelle aiheuttaen ihon mustumisen.

– Pystyin näkemään, kun aine ”söi” lihastani. Minulla ei ollut tuntoa siinä kohtaa kättä, sillä aine oli syöpynyt hermoihin, Liana muistelee kammottavaa tilannetta.

Lopulta Lianan käden vammat olivat niin mittavat, ettei ihoa pystytty parsimaan kokoon, vaan naiselle täytyi tehdä ihonsiirto.

– Olin niin peloissani joka kerta kun he ottivat sidokset pois. En ollut koskaan tuntenut niin paljon kipua, nainen kuvailee.

Vammat vaativat hoitoa vuosien ajan

Sen lisäksi, että pesuaine oli tehnyt karmivaa jälkeä naisen kädelle, pesuainetta oli päässyt myös Lianan jalkaan.

– Käsivarteni ei ollut niin paha, mutta heidän piti ottaa jalastani ihoa pois. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa, se oli kamalaa.

Leikkausten ja kivuliaan toipumisen lisäksi Lianan tulee välttää aurinkoa kahden vuoden ajan. Tapaturma vaatii myös viikoittaisia sairaalakäyntejä vielä vuosien ajan.

Uuninpesuaine voi olla pahempi kuin vahva happo

Lianalla oli ollut siivotessaan erittäin huono tuuri, sillä siistijänä työskentelevä nainen oli suojautunut tilanteen vaatimalla tavalla.

– Käytin käsineitä, jotka löytyivät pakkauksesta, minkä lisäksi minulla oli pidempivartiset kumihanskat, hän muistelee.

Palovammoihin erikoistuneen yksikön mukaan kyseinen puhdistusaine saattaa saada aikaan pahempaa tuhoa kuin vahva happo.

– Uuninpesuaine on emäksinen, mikä tarkoittaa sitä, että se käyttäytyy hieman eri lailla kuin happo. Kun ainetta pääsee ihon alle, se reagoi rasvan kanssa muuttaen tämän nesteeksi. Se voi päästä syvälle kudokseen, lääkäri David Barnes Broomfieldin sairaalasta kommentoi.

Liana lähestyi tapahtuneen jälkeen myös uuninpesuaineen valmistajaa. Oven Priden edustaja vakuuttaa brittilehdelle, että pesuainevalmistaja tutkii tapausta.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Mirror, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja