Lihansyöjäbakteeri iski: Mies kuoli uimareissun jälkeen Floridassa – ”Vain 48 tunnissa bakteeri oli tuhonnut hänet”

Mies kuoli lihansyöjäbakeeriin Floridassa 1:40

Mies kuoli lihansyöjäbakteerin aiheuttamaan verenmyrkytykseen uituaan rannalla Yhdysvaltain Floridassa, uutisoivat yhdysvaltalaismediat. Miehen tytär vaatii varoitusmerkkejä rannoille, mutta piirikunnan viranomaiset eivät vieläkään vahvista bakteerin olevan kuoleman syy.

Yhdysvalloissa kuohuttaa tapaus, jossa mies kuoli sunnuntaina lihansyöjäbakteeriin lomallaan Okaloosan piirikunnassa Floridassa.

Tytär Cheryl Bennett Wiygul julkaisi asiasta Facebook-päivityksen, jossa hän kertoo, kuinka hänen isänsä kuoli kaksi vuorokautta sen jälkeen, kun oli ollut rannalla uimassa.

– Lihansyöjäbakteerit kuulostavat urbaanilegendalta. Voin vakuuttaa, etteivät ne ole. Ne veivät isäni hengen, Wiygul aloittaa päivityksensä.

Wiygul kertoo, että hänen isänsä kamppaili syövän kanssa, minkä vuoksi hänen immuunijärjestelmänsä oli heikentynyt.

Mies oli kuitenkin ollut useasti uimassa myös syöpätaistelunsa aikana eikä hänellä ollut avohaavoja, joten perhe ei ollut ymmärtänyt uimisessa piilevää riskiä.

Selässä oli tumma, kasvava läiskä

Vielä uintireissun jälkeen Wiygulin isä oli vaikuttanut hyvinvoivalta.

12 tuntia sen jälkeen oireet kuitenkin alkoivat. Hän heräsi yöllä kuumeisena, ja Wiygulin äiti lähti ajamaan häntä heidän kotipaikkakunnalleen Memphisiin, jotta hän saisi sairaalahoitoa tutuilta lääkäreiltä.

Hänet otettiin osastolle heti. Hänen selkäänsä oli ilmestynyt tumma, kasvava läiskä, ja hänellä oli pahoja kipuja. Miehelle annettiin antibiootteja ja hänet siirrettiin teho-osastolle, mutta hän kuoli pelastusyrityksistä huolimatta.

Wiygulin mukaan kuolinsyyksi kerrottiin lihansyöjäbakteerin aiheuttama verenmyrkytys.

– Vain 48 tunnissa bakteeri oli tuhonnut hänet.

Jo toinen tapaus viime viikkoina

Tapauksesta uutisoinut CNN kertoo, että Wiygulin isä on jo toinen ihminen, joka on menehtynyt lihansyöjäbakteerin vuoksi Floridassa viime viikkojen aikana. 77-vuotias Carol Fleming menehtyi samaan bakteeriin viime kuussa.

Yhdysvaltain terveysviranomaisten mukaan vibrio-bakteerit, joihin lihansyöjäbakteeri kuuluu, aiheuttavat 80 000 sairastumista ja 100 kuolemaa Yhdysvalloissa vuosittain.

CNN:n mukaan suurin osa vuosittaisista sairaustapauksista sijoittuu toukokuun ja lokakuun väliin, kun vedet ovat lämpimät.

Sairauden voi aiheuttaa esimerkiksi uiminen avohaavan kanssa tai raa’aksi jääneiden merenelävien syönti. Paras tapa välttää sairastuminen on viranomaisten mukaan haavojen huolellinen hoito.

Viranomaiset eivät vahvista

Wiygul huomauttaa Facebook-päivityksessään, että jos hän olisi tiennyt, että alueella esiintyy lihansyöjäbakteereja, jotka voivat olla vaarallisia ihmisille, joiden immuunipuolustus on vaarantunut, hän ei olisi tietenkään päästänyt isäänsä uimaan.

Hän ihmetteleekin, miksi asiasta ei tiedoteta kaikissa puistoissa ja rannoilla, joita ongelma koskee.

Tapauksen saaman mediahuomion jälkeen Okaloosan piirikunta on tiedottanut, että he eivät ole saaneet vahvistusta siihen, että kahden kuolemantapauksen syynä olisi lihansyöjäbakteeri.

Piirikunta kuitenkin huomauttaa, että veteen ei tulisi mennä, jos on avohaavoja, ja jos uidessa loukkaantuu, haavat tulisi desinfioida heti.

Lue myös:

    Uusimmat