Uusi pääjohtaja pisti Tilastokeskuksen öky-Mersun heti lihoiksi: "Eipä tarvitse selitellä medialle, minne ja kuka autolla on ajellut"

Presidentti Joe Bidenin virka-auto on lempinimeltään The Beast eli Peto 0:31
Yksi maailman tunnetuimmista virka-autoista on Yhdysvaltain presidentin panssaroitu Cadillac, joka kantaa lempinimeä The Beast eli Peto.

Tilastokeskuksen johdon käytössä ollut Mercedes-Benz on myyty. Päätöksen auton myynnistä teki Tilastokeskuksen tuore pääjohtaja, joka kertoo MTV Uutisille, ettei ollut vielä kertaakaan edes istahtanut autoon.  

Tilastokeskuksen uusi pääjohtaja Markus Sovala kertoo Twitter-tilillään, että Tilastokeskuksen Mersu on myyty. Sovalan julkaisemasta kuvasta käy ilmi sekin, että uutta ei olla hankkimassa.

Sovalan mukaan autolle olisi saattanut toisinaan olla käyttöäkin, mutta hän uskoo, että ilmankin pärjätään. Päätös auton myymisestä oli hänen.

– Selvitään varmasti ihan hyvin julkisilla, kävellen, kaupunkipyörillä ja kovassa kiireessä taksilla, hän luettelee Twitter-julkaisussaan.

– Ja eipä tarvitse selitellä medialle minne ja kuka on autolla ajellut, maaliskuussa tehtävässään aloittanut Sovala tokaisee.

Käyttö vähäistä

MTV Uutisten tavoittama Sovala kertoo, että auto on ollut vähällä käytöllä etenkin nyt korona-aikana.

– Itse en ensimmäisten kolmen kuukauden aikana ole ollut autossa edes sisällä, saati sitten kyydissä, Sovala toteaa MTV Uutisille.

Tilastokeskuksen pääjohtajan paikkaa haki marraskuussa päättyneellä kierroksella 18 hakijaa. Edellinen pääjohtaja oli Marjo Bruun, joka jäi alkukeväästä eläkkeelle.

Sovala toimi ennen nykyistä virkaansa talouspolitiikan koordinaattorina valtiovarainministeriössä.

Katso Sovalan twiitti alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

IS: Auton hinta yli 70 000 euroa

Ilta-Sanomien maaliskuussa tekemän virkajohdon autoja koskevan selvityksen mukaan Tilastokeskuksen Mersun hankintahinta oli 71 470 euroa.

IS:n saamien tietojen perusteella tällä vuosimallin 2017 ajettiin viime vuonna vain 2 261 kilometriä.

Auton tarkka malli oli E 220d 4Matic eli kyseessä oli suomennettuna Mersun E-sarjan nelivetoinen diesel. Taksikäytössäkin suositun "Eemelin" mittarissa oli myyntihetkellä noin 11 000 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat