Poliisin uudet maijat jo tien päällä – tältä tuliterät Mersut näyttävät tutussa kuosissa!

Poliisin uudet Mersu-maijat jo tien päällä 0:23
Katso videolta ylikomisario Sami Hätösen ottamat valokuvat Helsingin poliisilaitoksen uudesta Mercedes-Benzistä.

Poliisin ensimmäiset uudet Mercedes-Benzit ovat jo ajossa. Lainvalvojien tarpeisiin rakennettuja "johtotähtiä" on tulossa käyttöön kymmeniä.

Ensimmäinen uusi Mercedes-Benz-merkkinen maija otettiin käyttöön Helsingin poliisissa viime vuoden lopulla, mutta sittemmin uusia tunnuksellisia Mersuja ovat vastaanottaneet myös muut poliisilaitokset.

Poliisihallitus hankkii kaikki poliisin käyttöön tulevat ajoneuvot sekä niiden varustelun vuosikohtaisen suunnitelman mukaisesti. Kyseisiä Vito-pakettiauton alustalle rakennettuja autoja tullaan hankkimaan kymmeniä, mutta sen tarkempaa lukumäärää Poliisihallituksen materiaalikeskuksen ajoneuvoryhmän ylitarkastaja Jukka Rivinen ei halua paljastaa.

Vitoja on myös Rajavartiolaitoksella vastaavanlaisessa käytössä.

– Poliisi pyrkii aktiivisesti kehittämään ajoneuvokalustoaan ja mikäli toiminnallinen varustelurakenne on vietävissä useamman mallin ja merkin tuotteisiin, nähdään tämä vain hyvänä asiana, Rivinen kertoo MTV Uutisille.

Poliisilla myös muita Mersuja

Vaikka poliisin tavanomaisessa partiokäytössä onkin runsaasti Volkswagen-konsernin tuotteita Transportereista Octavioihin, eivät Mersut ole lainvalvojillekaan uusia tuttavuuksia.

– Muun muassa raskaan liikenteen valvontaan rakennettu Mercedes-Benz Sprinter on tuttu näky kansalaisille teiden varsilla. Tällä hetkellä merkittävimmät mallit, joita käytetään ovat Vito ja Sprinter, joihin voidaan rakentaa erilaisia operatiivisen toiminnan vaatimia tuotteita, Rivinen toteaa.

Viime vuonna katukuvaan ilmestyneet Hevi-panssariautot ovat niin ikään Mercedes-Benzejä, vaikkei se ensisilmäyksellä välttämättä olekaan niin ilmiselvää. Noin 400 000 euroa kappaleelta maksavien autojen tehtävänä on parantaa poliisin työturvallisuutta ja omasuojaa. Autot ovat väritykseltään tummansinisiä ja niissä on poliisin hälytysajoneuvojen normaali tekninen varustus.

Lisäksi Oulun poliisilaitoksella operatiivisen toiminnan johtoautona toimiva Möhkö on rakennettu Sprinterin alustalle. Leikkisästi nimetty auto on Mörköjen eli poliisin joukkojenhallinta-autojen "laumanjohtaja".

Lain noudattamista valvotaan myös hieman epätyypillisempmän Mercedes-Benzin ratin takaa. Tekniikan Maailma nimittäin lahjoitti poliisille Mercedes-Benz CLS 350 CDI Shooting Brake -farmarin vuonna 2013.

– Poliisi hankkii omiin käyttötarkoituksiin soveltuvaa ajoneuvokalustoa hyvinkin laaja-alaisesti. Poliisin operatiivinen toiminta ja poliisilaitosten tarve määrittävät, millaista ajoneuvokalustoa kentälle on tarve kohdentaa, Rivinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja