Markus Sovala nimitettiin Tilastokeskuksen pääjohtajaksi

Valtiotieteiden tohtori Markus Sovala on nimitetty Tilastokeskuksen uudeksi pääjohtajaksi. Sovala siirtyy uuteen tehtäväänsä valtiovarainministeriöstä, jossa hän on työskennellyt talouspolitiikan koordinaattorina.

Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa muutosjohtajana Uudenmaan liitossa, valtiovarainministeriön kansantalousosaston osastopäällikkönä, neuvonantajana Maailmanpankissa ja ohjelmajohtajana kauppa- ja teollisuusministeriössä.

Valtioneuvosto nimitti Sovalan viiden vuoden määräajaksi alkaen 1. maaliskuuta. 

– Tilastokeskus on tietoalan suurtoimija sekä yksi maailman vanhimpia ja arvostetuimpia tilastotaloja. On erittäin kiinnostavaa päästä vetämään huippuammattilaisista koostuvaa joukkuetta, Sovala kiitteli tiedotteessa.

Sovala toivoi, että Tilastokeskus ja yritykset löytäisivät yhteisiä intressejä, koska yrityksillä on hallussaan paljon informaatiota. Yhteistyötä pitäisi kehittää myös aluetasolla, Sovala linjasi.

Tilastokeskuksen pääjohtajan paikkaa haki marraskuussa päättyneellä kierroksella 18 hakijaa. Edellinen pääjohtaja oli Marjo Bruun, joka jää eläkkeelle.

Sovala on hakenut myös valtiovarainministeriön kansliapäällikön paikkaa. Martti Hetemäen viime vuonna jättämän viran täyttäminen on venähtänyt. Tämäkin hakukierros päättyi marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat