Tiia vakuutti epäilevälle ompelijalle, että verhon mitat pitävät kutinsa – nolo lopputulos: "Ei hitto, mitä tässä on käynyt..."

Tiia Koivu vei perheen uudet sivuverhot lyhennettäväksi ompelijalle, mutta mittojen kanssa kävi hieman isompi moka.

Haminalainen Tiia Koivu oli muuttanut vuosi sitten perheensä kanssa uuteen kotiin, mutta ikkunoista puuttuivat verhot.

Parin mittausvirheen ja ajatuskatkoksen seurauksena ompelijalle lyhennettäväksi viedyt uudet verhot päätyivät kuitenkin naurattamaan tänä syksynä tuhansia ihmisiä Facebookin Ei menny kuin Strömsössä -ryhmässä.

– Tästä on nyt yli vuosi ja asialle voi jo nauraa, mutta olihan se ihan hirveää siinä hetkessä, Koivu kertoo.

Sentin tarkkaa touhua

Perheen edellisessä kodissa roikkuneet verhot olivat liian lyhyitä uuteen kotiin, joten Koivu tiedusteli äidiltään, olisiko tällä hänelle ylimääräisiä verhoja.

Äidiltä löytyi Koivulle kahdet verhot, mutta myös vannotus siitä, että jos verhot eivät enää miellyttäisi Koivua, niitä ei saisi myydä, vaan ne pitäisi palauttaa takaisin äidille.

Saadut verhot olivat kuitenkin liian pitkät, mutta Koivun äiti neuvoi tytärtään viemään verhot lyhennettäväsi tutulle ompelijalle.

– Miehen kanssa mitattiin ja minä satuin olemaan siellä mitan päässä. Olen miettinyt, että mitä siinä oikein kävi, mutta jotenkin takerruin siihen, että olohuoneen verhoista piti tulla 217 senttiä ja makuuhuoneen verhoista 218 senttiä, että jäin hirveästi huolehtimaan niistä senteistä, että ne menevät varmasti oikein.

Yksittäiset sentit menivätkin oikein, mutta valitettavasti metrit eivät ja Koivu kirjasi ylös verhojen toivotuiksi uusiksi pituuksiksi 127 ja 128 senttiä.

"En kehdannut sanoa mitään"

Koivu vei verhot mittojen kera ompelijalle, joka lupaili verhojen olevan valmiit viikon kuluttua.

Ompelija laittoi kuitenkin vielä perään viestiä, että ovathan mitat oikein – verhoista lähtisi melko paljon kangasta.

– Vastasin hänelle, että joo, niissä on todella paljon ylimääräistä, kangas meni lattialla myttyyn. Hän siis selkeästi epäili mittaustani, mutta ei alkanut kyseenalaistamaan, kun hän kerran varmistikin asian.

ÄLÄ KÄYTÄ MUISSA Tiian verhot
"Juuri ja juuri lattiaan ulottuvat" uudet olohuoneen verhot.

Kun Koivu meni hakemaan valmiita verhoja, hämmennys oli melkoinen.

– Ompelija näytti ensin, että tässä ovat nämä ylimääräiset palat, että tämän verran kangasta jäi. Kävin miettimään, että ei hitto, mitä tässä on käynyt – miten kangasta on noin paljon?

Lopulta ompelija näytti valmiit verhot.

– En kehdannut siinä sanoa mitään, sanoin vain, että kiitos todella paljon ja lähdin ulos. Soitin äidille ja melkein itkin, kun minua ärsytti niin paljon se oma moka.

Nöyrästi takaisin ompelijalle

Kotiin päästyään Koivu iski verhot ikkunoihin ja tutkaili tilannetta järkyttyneenä. Mies löysi tilanteesta onneksi myös huumoria.

– Hän sanoi, että ompelija varmaan luulee, että me asumme jossain maakellarissa, kun olin sanonut ompelijalle, että verhot pitäisi lyhentää niin, että ne ovat lähes lattiaan asti.

Koivu kysyi äidiltään, voisiko tämä koittaa pelastaa verhot jotenkin, sillä Koivu ei taatusti kehtaisi viedä verhoja enää takaisin ompelijalle.

ÄLÄ KÄYTÄ MUISSA Tiian verhot (1)
Makuuhuoneessa lyhennetyt verhot olivat sentään lähes ikkunan korkuiset.

– Äiti totesi, ettei hän osaisi korjata verhoja siististi, että menet vain takaisin ompelijalle ja kerrot, mitä tässä kävi.

Seuraavalla viikolla Koivu lampsi takaisin ompelijalle verhopussin kanssa ja paljasti mittausmokansa.

– Kyllä meitä molempia sitten vähän nauratti.

Ompelija sai pelastettua verhot tilanteeseen nähden hyvin, ja toiset niistä roikkuvat edelleen Koivun kodin ikkunassa.

Lahtelaismiehen asuntoon asennettiin kaihtimet luovalla tavalla 0:27
Lahtelainen Miika Repo oli sopinut huoltoyhtiön kanssa kaihtimien asennuksesta. Kun asentaja oli tulossa kiinnittämään kaihtimet hänen vuokra-asuntonsa parvekkeen oveen, Miika oli itse muualla. Asennuksen lopputulos hämmentää..

Lue myös:

    Uusimmat