Sairaanhoitaja Alina karjui aulassa nimeä ja tajusi sitten mokansa – paljastaa tarinan somehitin takaa: "Hävetti niin hirveästi"

1:24
Tunnistatko itsesi? Jos toimit näillä tavoilla, voit olla varma, että ihmiset vihaavat sinua.

Sairaanhoitaja Alina Sandström kutsui vahingossa potilasta toimenpidehuoneeseen omalla nimellään. Nolosta tapauksesta yli pääseminen kesti useamman vuoden, mutta nyt hän on viimein valmis jakamaan tarinansa. Kiusallinen kommellus onkin naurattanut jo tuhansia suomalaisia.

Jos olet joskus munannut nolosti töissä, ei hätää – et ole todellakaan ainut!

Alina Sandström jakoi Facebookin suositussa Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä oman nolon hetkensä ja räjäytti niin sanotusti pankin. Yli 18 000 ihmistä on jo reagoinut päivitykseen, jossa sairaanhoitajana työskentelevä Alina kertoo kutsuneensa potilasta huoneeseen karjumalla omaa sukunimeään.

Soitimme Alinalle ja kysyimme, miten näin oikein pääsi käymään.

Nimikyltti lähti rintapielestä

Puhelimeen vastaava iloinen Alina kertoo, että tapauksesta on kulunut jo lähemmäs kymmenen vuotta. Nolo tilanne on kuitenkin syöpynyt mieleen.

Tuolloin sairaanhoitajana työskentelevä Alina oli töissä yksityisellä lääkäriasemalla. Hänen piti kutsua potilas toimenpidehuoneeseen. Aulassa Alina karjui nimeä ja ihmetteli, miksei kutsuun reagoitu. Kun nainen huusi nimen uudestaan, hän tajusi sen olevan oma sukunimensä. 

– Mua hävetti niin hirveästi, Alina muistelee.

– Rupesin miettimään, että toivottavasti lähellä istuvat ihmiset eivät huomaa nimikyltistä nimeäni.

Hän paineli nolona takaisin toimenpidehuoneeseen, jossa lääkäri ihmetteli puuttuvaa potilasta. Alina paljasti mokansa ja kaksikko naureskeli hetken. Itsensä kerättyään Alina irrotti nimikyltin rinnastaan, palasi takaisin aulaan ja kutsui jälleen kerran potilasta – tällä kertaa oikealla nimellä.

Potilas oli tyytyväinen

Alinaa hävetti, mutta potilas oli tyytyväinen. Hän luuli pääsevänsä toimenpiteeseen etuajassa, koska edellinen potilas ei saapunut. Alinan pokka meinasi pettää, mutta hän peitti naurun yskäisyllä.

Toimenpiteen aikana lääkäri oli kutsua Alinaa tämän sukunimellä, kuten tapana on, mutta nielaisi sanansa. Tilanteen koomisuus huvitti ymmärrettävästi molempia. 

– Potilas oli niin tyytyväinen ja vielä sanoi, että olipa ihana, iloinen ja lämminhenkinen vastaanotto, Alina kertoo.

Työkaverit jaksoivat kuittailla mokasta

Potilas poistui lääkäristä hyvillä mielin, mutta työkaverit jaksoivat kuittailla mokasta Alinalle pitkään.

– Alkuun mua ei naurattanut vaan enimmäkseen hävetti. Ja kun kaikki nauroivat, hävetti vielä enemmän.

Muutaman vuoden kuluttua asia kuitenkin pyyhkiytyi kollegoiden mielestä. Vaikka Alina ei tapausta pysty unohtamaan, ajan myötä hän on oppinut suhtautumaan siihen huumorilla. Toista kertaa hän ei ole virhettä toistanut. 

– Kyllä mä vähän skarppasin sitten sen jälkeen.

Alina toivoo, että muutkin töissään mokailevat yrittäisivät suhtautua kömmähdyksiinsä pilke silmäkulmassa. Nolon hetken jakaminen voi auttaa pääsemään irti häpeästä, hän kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Muutkin mokaavat

Alinan päivityksestä on virinnyt satojen kommenttien mittainen keskustelu, jossa muut strömsöläiset ovat jakaneet omia kokemuksiaan työelämässä sattuneista noloista mokista.

Osa muistakin työpaikoilla sattuneista mokista on ylittänyt uutiskynnyksen. Kerroimme aiemmin esimerkiksi porvoolaisen seurakunnan omituisesta lehti-ilmoituksesta, jonka takana oli tiedotussihteerin kömmähdys. Hiljattain myös HBO Max -suoratoistopalvelun työharjoittelija teki sähköpostimokan, jota kaikkien aikojen harjoittelija Monica Lewinskykin innostui kommentoimaanMokia on sattunut myös MTV:n ruutukasvoille

Kuten Pauli Hanhiniemi laulaa, muutkin mokaa. Oikeastaan kaikki.

Pöllötöllö kokosi hulvattomimmat uutismokat vuosien varrelta. Tätä videota katsoessa pokka ei pidä!

2:24


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja