Tiesitkö: Näin puhdistat lasten lelut helposti!

Etenkin pienten lasten pehmoleluja tulisi pyörittää koneessa verrattain usein, sillä ne kiertävät pitkin lattioita, kulkevat mukana maailmalla ja lopulta päätyvät omaan suuhun. Kokosimme yhteen niksit, joiden avulla lelujen puhdistus helpottuu.

Lasten lelut voivat olla melkoisia pöpöpesäkkeitä, sillä niitä pestään harvoin, mutta ne kulkevat mukana monessa.

Legot astianpesukoneeseen

Tavalliset legot puhdistuvat helposti astianpesukoneessa, mutta niitä ei saa laittaa sinne sellaisenaan. Legojen pesu onnistuu esimerkiksi astianpesukoneeseen soveltuvan pyykkipussin tai kannellisen lävikön sisällä.

Jos peset legot pesukoneessa ole varma siitä, että legot eivät voi tippua pesuritilöistä koneen alaosaan, sillä pahimmillaan ne voivat rikkoa koko koneen.

Pehmolelujen pikaputsis

Osa pehmoleluista ei kestä konepesua ja lapsen paras ystävä voi näyttää aika erilaiselta koneessa pyörimisen jälkeen. Pehmon voi puhdistaa myös ruokasoodalla, mikäli konepesu epäilyttää: ripottele leluihin ruokasoodaa, anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja harjaa lelut puhtaaksi.

Muovilelut puhtaaksi ruokasoodalla

Myös muovilelut puhdistuvat ruokasoodalla. Pyyhi likaisia muovileluja seoksella, jossa on neljänneslitra vettä ja ruokalusikallinen ruokasoodaa. Ruokasoodan ripottelu ja harjaus auttaa usein myös pehmolelujen puhdistamisessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja