Tiedekeskuksen johtaja lähetyksessä: Näin rottakoripallotähtemme elävät kulissien takana

Tiedekeskus Heurekan johtaja Per-Edvin Persson kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, millaisia rottakoripallojoukkueen pelaajat ovat.

Heurekan kestosuosikki on tiedekeskuksen oma rottakoripallojoukkue.

– Heillä on oma rottakoripallostadion, johon liittyy rottahotelli. Meillä on tietysti henkilökuntaa, joka huolehtii rotista koko ajan. Rotat ovat suuria tähtiä ja meidän kaikkien rakastamia lemmikkejä, johtaja Per-Edvin Persson kertoi.

Hän toi rottakoripallon tuliaisina Amerikan konferenssista vuonna 1993. Kesti pari vuotta ylipuhua henkilökunta siihen, että idea toteutetaan. Toiminta alkoi vuonna 1995, ja siitä lähtien se on jatkunut.

Pienten pelaajien huippukausi ei ole kovin pitkä, koska rotat eivät elä paria vuotta pidempään. Rottahotellissa asuukin useampi pelaajapari, ja koulutuksessa on jatkuvasti uusia rottia.

– Täytyy olla varapelaajat. Nämä rotat ovat todella ammattilaisia. He pelaavat vain palkkiota vastaan, ja sen pitää tulla heti. Palkkio on siis ruokapala, minkä ne saavat, Persson selvitti.

Matsi on esitys siitä, millä tavalla rottia koulutetaan ja millä tavalla eläimet oppivat. Jokainen rotta on koulutettu käyttämään omaa koria eli viemään pallo tiettyyn koriin. Näin ollen pelikentällä täytyy olla sellaiset joukkueet, joiden omat korit ovat vastakkaiset.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, miksi ilmastonmuutosta esittelevään Klima X -näyttelyyn täytyy tutustua kumisaappaat jalassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja