Tiedätkö, mitä mansikkapirtelösi sisältää? 13 uskomatonta faktaa pikaruokaloista

Foodbeast kokosi yhteen pikaruokafaktoja, joista osaa on vaikea uskoa todeksi!

Oletko koskaan miettinyt, miksi pikaruokaketjut ovat niin menestyneitä? Entä tiedätkö, mitä mansikkapirtelösi todella sisältää? Foodbeast-sivusto kokosi yhteen hämmästyttävät faktat!

1. Ensimmäinen Yhdysvalloissa perustettu pikaruokaketju White Castle sai alkunsa vuonna 1921. McDonald's astui kuvioihin vasta vuonna 1948. Vuonna 1951 termi 'pikaruoka' pääsi Merriam-Websterin sanakirjaan.

2. Menestynein pikaruokaketju on McDonald's, jonka liikevaihto viimeisimpien tietojen mukaan on liki 17 miljardia euroa. Yhteensä McDonald'silla on yli 31 000 toimipistettä.

3. Eniten rahaa pikaruokaketjuille tuovat juomat ja ranskalaiset, joilla on hurja kate. Limuista ketjut takovat 1200-prosenttista voittoa, ranskalaisista 500-prosenttista.

4. McDonald'silla on pikaruokaloita 126 maassa ja se työllistää noin 400 000 ihmistä. Pelkästään Yhdysvalloissa ketjulla on 13 000 pikaruokalaa ja ketju ostaakin suurimman osan koko maan naudan- ja possunlihan sekä perunoiden tuotannosta.

5. McDonald'sissa vähintään 10 kertaa kuukaudessa käyvät ihmiset tuovat 75 prosenttia koko myynnistä pikaruokalan kassaan. 60 prosenttia ostoksista tehdään autokaistan kautta.

6. Yksi epäonnistuneimmista McDonald'sin hampurilaisista kautta aikojen on McAfrica-niminen hampurilainen, joka tuli myyntiin, kun Afrikan nälänhätä oli pahimmillaan.

7. 61 prosenttia Hong Kongin asukkaista kertoo syövänsä pikaruokaa vähintään kerran viikossa, ruotsalaisista vain kolme prosenttia.

8. Yksi runsaskalorisimpia pikaruokia on Carl's Jr -ketjun Double Six Dollar Burger, joka sisältää 1 520 kilokaloria. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Kongossa ihmiset nauttivat päivässä keskimäärin 1 500 kilokaloria, Yhdysvalloissa 3 760.

9. Yksi jauhelihapihvi voi sisältää lihaa sadoista eri lehmistä.

10. McDonald'sin ranskalaiset on maustettu erilaisilla, täsmentämättömillä eläinvalmisteilla.

11. Tutkimukset ovat osoittaneet, että 50 prosenttia hanajuoma-automaateista on ulostebakteerien saastuttamia.

12. Pirtelöihin käytettävä mansikka-aromi sisältää yli 50:tä erilaista kemikaalia, mukaan lukien diasetyyliä, joka tuo elintarvikkeisiin voin makua. Sitä käytetään kuitenkin myös hajuvesissä.

13. Muita pikaruoissa käytettäviä kemikaaleja ovat: titaanidioksidi, jota käytetään niin ranch-kastikkeessa kuin aurinkovoiteissakin sekä natriumfosfaatti, jota käytetään pikaruokaloiden kahvissa sekä puhdistusaineissa.

Hampurilaisia voit tehdä myös kotona. Näin valmistuvat maalaishampurilaiset:

Lähde: Foodbeast

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat