Therese Johaugin suoritus sai maailmanmestarin voimaan pahoin – asiantuntijalta paljonpuhuva sutkautus

Therese Johaug järkytti hirmusuorituksellaan Norjan mestaruuskisojen 3x5 kilometrin viestissä Harstadissa viikonloppuna. Johaugin jälkeen viestiosuudelle lähtenyt yhdistetyn maailmanmestari Gyda Westvold Hansen kertoi voineensa pahoin hiihtotähden suorituksen takia.

Johaug lähti toiselle osuudelle sijalta 14. ja minuutin perässä kärkeä. Hän piti selvästi kovinta vauhtia viiden kilometrin pätkällä ja lähetti Westvold Hansenin ankkuriosuudelle ensimmäisenä.

– Ehdin ajatella, että hitto, Therese on mennyt kovaa. Silloin tunsin pahoinvointia ja hermostuneisuutta. Tiesin, että tulossa oli kovat viisi kilometriä, Westvold Hansen sanoi NRK:lle.

Joukkue sijoittui lopulta kymmenenneksi. 19-vuotias Westvold Hansen on viime viikkoina kärsinyt koronaviruksen jälkivaikutuksista. Johaugia kävi sääliksi Westvold Hansen, joka oli viikonloppuna mukana usealla eri matkalla.

– Hän on taistellut viime aikoina koronan ja sen jälkiseurauksien kanssa. Sitten tuli monia vahvoja naisia hänen takaa. Meillä oli tavoitteena olla kymmenen parhaan joukossa ja siinä onnistuimme. Tyttöparka. Hän antoi loistavan panoksen, Ingrid myös. Olemme todella tyytyväisiä, Johaug sanoi.  

NRK:n asiantuntijat olivat haltioituneita Johaugin suorituksesta. Torgeir Björn kutsui suoritusta täysin villiksi ja Fredrik Aukland lähti vitsikkäälle linjalle.

– Theresen pitää olla iloinen, että täällä ei jaeta ylinopeussakkoja, Aukland totesi Johaugin ohittaessa useita kilpailijoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja