Teemu Pukki iski jälleen – upea maalivire sen kuin jatkuu

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kärkimies Teemu Pukki on yltänyt hyvään maalivireeseen Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa. Hän pääsi sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa maalin makuun jo kolmannessa ottelussa peräkkäin, kun Pukin edustama Minnesota pelasi 1–1-tasatuloksen San Josen kanssa.

Pukki viimeisteli Minnesotan johtomaalin 56. minuutilla lähietäisyydeltä, mutta San Josen Paul Marie tasoitti 82. minuutilla.

Kesällä MLS:ään siirtyneen Pukin alku uudessa seurassa oli nihkeä. Sopeutumista vaikeutti esimerkiksi se, että hän pelasi vielä toukokuussa sarjapelejä Englannissa, ja kesäkuussa oli vielä maajoukkuekiireitä. Heinäkuun alussa hän pelasi jo Minnesotassa, joten lepo- ja harjoitusaika ennen MLS:ään siirtymistä jäi todella vähäiseksi.

Vire on parantunut, ja Pukki on tehnyt 11 MLS-ottelussa kuusi maalia. Minnesota on kolmen pisteen päässä länsilohkon pudotuspelipaikasta, kun sillä on jäljellä kolme runkosarjaottelua.

Messi ei pelannut

Myös Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Robert Taylorin edustama Miami mielii pudotuspeleihin, mutta haaveet kokivat kolauksen ottelussa New York Cityä vastaan.

Santiago Rodriguez vei Cityn johtoon toisella puoliajalla. Taylor pääsi antamaan kulmapotkun lisäajan viidennellä minuutilla, ja Tomas Aviles pukkasi suomalaisen tarjoilemasta pallosta 1–1-loppulukemat. Miami on neljän pisteen päässä itälohkon pudotuspelipaikasta. Sillä on jäljellä neljä ottelua.

Maailman kaikkien aikojen parhaisiin pelaajiin lukeutuva Lionel Messi siirtyi kesällä Miamiin ja vauhditti joukkueen huimaan voittosarjaan, mutta Messi ei pelannut sunnuntain vastaisena yönä. Hän oli sivussa myös torstain vastaisena yönä pelatusta Yhdysvaltain avoimen cupin loppuottelusta, jonka Miami hävisi Houstonille maalein 1–2.