Tätä yllättävää sanaa kuningatar Elisabet inhoaa – pitää sitä vulgaarina

Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Trump käveli Elisabet II:n edellä 1:31

Kuningatar Elisabet ei voi sietää sanaa "raskaana". 

VIDEO: Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Trump käveli kuningatar Elisabetin edellä 

Vaikka monilla perheiden matriarkoilla on lista kirjoittamattomista säännöistä mielessään perheilleen, herttuatar Meghanin ja herttuatar Catherinen puolisoiden isoäidillä kuningatar Elisabetilla on varsin perinteistä poikkeava lista inhokkiasioistaan. Tähän listaan lukeutuvat muun muassa kiilakorot, perunat sekä shortseihin pukeutuneet miehet. 

Yksi yllättävimmistä asioista, jota kuningatar Elisabetin kerrotaan vihaavan, on sana "raskaana" (eng. pregnant). Palatsin lähteen mukaan kuningattaren mielestä sana on kerrassaan vulgaari. 

Tämä saattaa tuntua joistakin hieman hassulta, sillä kuningatar itse on neljän lapsen äiti, kahdeksan lapsen isoäiti, ja seitsemän lapsen isoisoäiti. 

Kun kuningatar viittaa kyseisessä tilassa olevaan naiseen, raskaana-sanan sijaan hän käyttää vanhaa ilmausta "in the family way". Ilmaisulle ei ole suoraa suomennosta, mutta se on englanniksi erittäin vanha ilmaisu sekä naiselle että miehelle, jotka ovat tulossa vanhemmiksi.

Ilmaisua käytettiin aktiivisesti ja virallisesti 1600-luvun puolivälin tienoille asti. Siitä tuli aikoinaan standardinomainen ilmaus yläluokalle, kun haluttiin vihjata naisen olevan odottavassa tilassa ilman "pregnant"-sanan käyttämistä. 

Kyseisellä tavalla kuningatar puhuu myös ilmeisesti herttuatar Meghanista, joka odottaa ensimmäistä lastaan puolisonsa prinssi Harryn kanssa. Kuninkaallisen parin esikoisen laskettu aika on keväällä 2019. 

Lue myös:

    Uusimmat