Tätä et olisi uskonut: Rahattomuus voi olla hyvä juttu

Vähäisissä rahavaroissa on hyvätkin puolensa.

Rahattomuus aiheuttaa stressiä ja huolia. Entä, jos rahat loppuvat kokonaan? Miten maksan laskuni? Yllättäen elämän pienet ylellisyydet eivät olekaan enää sormiesi ulottuvilla. Ylpeytesi kärsii, kenties myös omanarvontuntosi.

Vähäisissä rahavaroissa on kuitenkin puolensa, väittää tinybuddha.com.

Joudut luottamaan muihin. Kenties kaverisi lainaa sinulle rahaa tai tarjoaa oluen. Ylpeytesi voi kärsiä, mutta samalla avaat oven aitouteen ja rehellisyyteen. Joskus, kun sinulla on rahaa, ystäväsi kenties uskaltaa kertoa omasta hankalasta tilanteestaan.

Huomaat, ettei maailma loppunut. Kun rahavarat hupenevat, moni alkaa käydä mielessään läpi pahimpia vaihtoehtoja. Kohta joudumme kadulle asumaan! Suurin osa huolista ei kuitenkaan tule toteutumaan. Elintason lasku ei olekaan maailmanloppu, jota pelkäsit.

Olet kiitollinen. Kun jokin lakkaa olemasta itsestäänselvää, siitä tulee erityistä ja tärkeää. Jos ravintolaan pääsee vain kerran viikossa aiemman jokapäiväisen herkuttelun sijaan, nautinto tuntuu suuremmalta.

Huomaat, mitä sinulla vielä on. Aivomme pitävät tasaisuudesta. Kun jokin muuttuu, hätäännymme. Ihminen on kuitenkin sitkeä ja sinnikäs. Tulet huomaamaan, mitä sinulla vielä on: en ehkä voi ostaa uutta trenditakkia, mutta ainakin minulla on vielä pieni palkkani, ystäväni ja henkikin pihisee.

Elämäsi yksinkertaistuu. Jos sinulla on varaa mihin tahansa, vaihtoehtoja on satoja. Jos rahaa ei ole tuhlattavaksi, sinulla on varaa joko tähän tai tuohon toiseen.  Huomaat, etteivät viiden euron ja kahden euron tomaattikastikkeet eroakaan toisistaan kovin paljoa.

Sinusta tulee luova. Opit tekemään ruokia jämistä ja ompelemaan vaatteesi.

Et laiskottele. Jos haluat parantaa taloudellista tilannettasi, kehittelet ratkaisuja aktiivisesti. Et ehdi tuhlata aikaa.

Vielä yksi juttu… Rahattomuus kiristää hermoja ja ahdistaa. Yritä suhtautua positiivisesti ja muista, ettei pankkitilin saldo määrittele ihmisen hyvyyttä tai huonoutta.

Nappaa säästövinkit!

 

Lue myös:

    Uusimmat