Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse helppoja proteiinipatukoita – ei lisäaineita tai turhia kaloreita!

Shutterstock
Julkaistu 20.01.2015 20:04

MTV LIFESTYLE

Itse tehty proteiinipatukka on loistava välipala työpaikalle, kouluun tai haukattavaksi ennen treeniä.

Kauppojen valmiissa proteiinipatukoissa on usein todella paljon kaloreita ja turhia lisäaineita. Vältät ne tekemällä proteiinipatukkasi alusta loppuun itse. Patukoiden valmistus on sitä paitsi myös hauskaa puuhailua kotona: voit halutessasi kääriä patukat itse tekemiisi käärepapereihin, ja sitoa ne kiinni kivan näköisellä narulla.

Itse tehtyjä proteiinipatukoita voi myös pakastaa, jos tuntuu siltä, ettei koko satsi mene yhdellä kerralla.

Tee se näin:

1. Valmista ”taikina” proteiinipatukan pohjaksi

Voit käyttää pohjana esimerkiksi proteiinijauhoa, kauraleseitä tai mantelijauhoa. Sekoita valitsemiesi jauhojen tai niiden yhdistelmän joukkoon tilkka mantelimaitoa ja pähkinävoita. Lorauta maitoa jauhojen sekaan pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Taikinasta on tarkoitus tulla sen verran jähmeää, että pystyt muotoilemaan siitä käsin helposti patukoita.

2. Pähkinät ja siemenet tuovat proteiinia

Lisää taikinan joukkoon haluamiasi pähkinöitä. Maapähkinät, rouhitut cashew-pähkinät, mantelit, chia-siemenet ja auringonkukansiemenet toimivat hyvin. Pähkinätön vaihtoehto on täysjyväohra tai kvinoa.

3. Makeutta raakasuklaalla tai kuivatuilla hedelmillä 

Mausta taikina lopuksi vaahterasiirapilla, raakasuklaahipuilla tai kuivatuilla hedelmillä. Kookoslastut toimivat myös hyvin.

4. Jäähdytä jääkaapissa

Muotoile taikinasta parin sentin paksuisia levyjä, asettele ne leivinpaperin sisään ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

5. Leikkaa sopiviksi paloiksi

Kun levyt ovat jähmettyneet kunnolla, ota ne pois jääkaapista ja leikkaa niistä terävällä veitsellä sopivan kokoisia patukoita. Leikkaa voipaperista palasia, joihin voit kääriä patukat säilöön. Kietaise paketin ympärille naru pitämään pakettia kasassa.

Patukoita voi kuljettaa helposti mukanaan pienissä pakasterasioissa. Sellaisenaan paketteja ei kannata laittaa laukkuun, sillä patukat voivat murentua lämpimässä säässä.

Lähde: Daily Meal, Bodybuilding.com

Lisää aiheesta:

Lapsiraati testasi: Sipsit ja karkit vaihtuivat dippikasviksiin ja vähäsokerisiin herkkuihinJäikö suklaamunia yli? Käytä ne näihin mahtaviin herkkuihin, joista voi olla vaikea saada tarpeekseenAuttavat painonhallinnassa ja pienentävät sairastumisriskiä – näitä ravitsevampia aamupaloja on vaikea löytää!Et ikinä usko, mistä nämä naposteltavat on tehty – kokeile kotonaKahden ainesosan ihmeresepti: Näin valmistat terveelliset keksit uskomattoman helposti!Täydelliset käyttötavat ylikypsille banaaneille – älä vaan heitä pois!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä