Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tässäkö amatöörikokkien yleisimmät virheet?

Shutterstock
Julkaistu 08.01.2014 17:09

Saatat pitää itseäsi kohtuullisen hyvänä ruoanlaittajana, mutta totuus saattaa olla toinen. Lue, mihin mokiin sinäkin olet voinut sortua!

Ravintoloitsija Jonathan Law paljastaa amatöörikokkien tekemät tavallisimmat mokat. Sorrutko sinä seuraaviin virheisiin keittiössä?

Ylimaustaminen

Law kertoo monen amatöörin sortuvan ruokien ylimaustamiseen. Law kertoo itsekin maustaneensa ruokia aikoinaan liian monilla mausteilla.

– Se vain sekoitti makuaistini. Vasta myöhemmin ymmärsin, että hyvä tekniikka ja ainesosat edistävät makua paljon enemmän kuin mausteet. Hyvässä ruoassa pitäisi olla korkeintaan 3–4 eri pääasiallista makua sekä paria yrttiä.

Pannun alilämmittäminen

Law'n mukaan paistinpannun tulisi olla todella kuuma ruokaa kypsennettäessä tai ruskistettaessa.

– Tavallisella, rautaisella wokkipannulla kestää 5–7 minuuttia kuumentua kokonaan. Olen aiemmin erottanut työntekijän, kun hän jatkuvasti epäonnistui tässä.

Uunilämpömittarin käyttämättä jättäminen

Law'n mukaan leivonnaisten epäonnistuminen johtuu usein siitä, että uunilämpömittaria ei käytetä.

Liikaa nestettä, kun haudutetaan lihaa

– Olen nähnyt joidenkin lisäävän niin paljon vettä tai viiniä, että liha on melkein kokonaan peittynyt. Ei! Älkää tehkö niin! Keittämisen ja hauduttamisen välillä on ero, Law sanoo.

Liikaa tärkkelystä kastikkeen sakeuttamiseen

Law'n mukaan paksuun kastikkeeseen tarvitaan korkeintaan 2–3 ruokalusikallista tärkkelystä per 2,4 desilitraa nestettä. Tämä silloin, jos nesteessä ei itsessään ole lainkaan proteiineja tai jonkin sortin emulsioivaa ainetta. Law'n mukaan ei pidä olla kärsimätön, sillä kastikkeen sakeutumiseen menee aikansa. Jos tärkkelystä lisää liikaa, kastikkeesta tulee mauton ja rakeinen.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lisää aiheesta:

Viisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiinEthän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Teetkö näin, kun paistat lettuja? Virheet, joihin moni sortuu – ja räiskäleet voi mennä pilalleTavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaÄlä paistakaan heti öljyssä tai voissa – huippukokki neuvoo tekemään sienille asian, jonka luulit olevan "täysin kiellettyä"Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen15:50
    Teknologia

    Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syy

  • Eilen14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman