Tässäkö amatöörikokkien yleisimmät virheet?

Saatat pitää itseäsi kohtuullisen hyvänä ruoanlaittajana, mutta totuus saattaa olla toinen. Lue, mihin mokiin sinäkin olet voinut sortua!

Ravintoloitsija Jonathan Law paljastaa amatöörikokkien tekemät tavallisimmat mokat. Sorrutko sinä seuraaviin virheisiin keittiössä?

Ylimaustaminen

Law kertoo monen amatöörin sortuvan ruokien ylimaustamiseen. Law kertoo itsekin maustaneensa ruokia aikoinaan liian monilla mausteilla.

– Se vain sekoitti makuaistini. Vasta myöhemmin ymmärsin, että hyvä tekniikka ja ainesosat edistävät makua paljon enemmän kuin mausteet. Hyvässä ruoassa pitäisi olla korkeintaan 3–4 eri pääasiallista makua sekä paria yrttiä.

Pannun alilämmittäminen

Law'n mukaan paistinpannun tulisi olla todella kuuma ruokaa kypsennettäessä tai ruskistettaessa.

– Tavallisella, rautaisella wokkipannulla kestää 5–7 minuuttia kuumentua kokonaan. Olen aiemmin erottanut työntekijän, kun hän jatkuvasti epäonnistui tässä.

Uunilämpömittarin käyttämättä jättäminen

Law'n mukaan leivonnaisten epäonnistuminen johtuu usein siitä, että uunilämpömittaria ei käytetä.

Liikaa nestettä, kun haudutetaan lihaa

– Olen nähnyt joidenkin lisäävän niin paljon vettä tai viiniä, että liha on melkein kokonaan peittynyt. Ei! Älkää tehkö niin! Keittämisen ja hauduttamisen välillä on ero, Law sanoo.

Liikaa tärkkelystä kastikkeen sakeuttamiseen

Law'n mukaan paksuun kastikkeeseen tarvitaan korkeintaan 2–3 ruokalusikallista tärkkelystä per 2,4 desilitraa nestettä. Tämä silloin, jos nesteessä ei itsessään ole lainkaan proteiineja tai jonkin sortin emulsioivaa ainetta. Law'n mukaan ei pidä olla kärsimätön, sillä kastikkeen sakeutumiseen menee aikansa. Jos tärkkelystä lisää liikaa, kastikkeesta tulee mauton ja rakeinen.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat