Tappara teki ennätyksellisen miljoonatuloksen

Tappara juhlii SM-kultaa! Tässä kuusi syytä suvereenin mestaruusmarssin taustalla 1:00
Tappara juhlii SM-kultaa – tässä kuusi syytä suvereenin mestaruusmarssin taustalla.

Tampereen Tappara on tehnyt historiansa parhaan taloudellisen tuloksen. 

Tamhockey-konsernin liikevaihto 30.4.2022 päättyneellä tilikaudella oli 12,5 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 1,4 miljoonaa euroa. Molemmat ovat yhtiön historian parhaat tulokset.

Tilikauden liikevaihto yli kaksinkertaistui edellisen tilikauden 6,0 miljoonasta eurosta. 

Tappara listaa tiedotteessaan, että kasvuun vaikuttivat etenkin siirtyminen uudelle Nokia Arenalle, urheilumenestys, Liigalta saatu 0,2 miljoonan euron osinko sekä koronapandemian edelliskautta vähäisempi haitta ottaen huomioon saadun sulkemiskorvauksen.

Nokia Arena avattiin joulukuun alussa, ja Tappara hyvästeli Ilveksen tavoin Hakametsän. 

Urheilullinen menestys oli komeaa, kun Tappara voitti jääkiekon Suomen mestaruuden, SM-liigan runkosarjan ja sijoittui CHL:ssä toiseksi.

Koronaepidemian vuoksi Pirkanmaalla oli 25.12.2021–4.2.2022 voimassa yleisötapahtumien täyskielto. Kyseisenä ajanjaksona neljä ottelua pelattiin ilman yleisöä ja useita otteluita siirrettiin. Yhtiö sai sulkemiskorvausta 979 000 euroa.

Konsernin oma pääoma on kaksi miljoonaa euroa edellistä kautta korkeampi: 5,6 miljoonaa euroa. Tuloksen lisäksi omaa pääomaa kasvatti tilikauden aikana järjestetty osakeanti, jossa yhtiön osakkeita merkittiin noin 0,6 miljoonalla eurolla.

– Teimme tilikaudella historiamme parhaan tuloksen sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Tämä oli erinomainen lähtölaukaus Nokia Arena -aikakauteen ja palkinto pitkäjänteisestä työstä. Ennen kaikkea meillä on nyt hyvä pohja ponnistaa kohti tulevaa. Haluamme, että kovan työn myötä Suomen menestynein jääkiekkoseura olisi tulevaisuudessa myös Suomen paras urheilubrändi, Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat