Tappara-maskotin kohutempusta hämmennystä SM-liigan toimistolla – loukkaantuneen TPS-pakin tilanteesta lisätieto

TPS-puolustaja loukkaantui – vaikuttiko Tappara-maskotti tilanteeseen? 0:12
TPS-puolustaja loukkaantui – vaikuttiko Tappara-maskotti tilanteeseen?

Tapparan ja TPS:n välisessä SM-liigan puolivälieräavauksessa keskiviikkona nähtiin erikoinen tapaus, jossa turkulaisjoukkueen puolustaja Jimi Suomi loukkaantui. Tapparan Tapsu-maskotin roolista eriskummallisessa tapauksessa on keskusteltu seurojen sekä SM-liigan kesken. 

Suomi otti ottelun avauserässä vastaan Tapparan Oiva Keskisen taklauksen. Samalla hetkellä Tapsu-maskotti aiheutti vastavoimaa joustokaukaloon katsomon puolelta. Laitaan juuri Tapsun kohdalla osunut Suomi loukkaantui, eikä pelannut enää ottelussa

Pääkuvan videolla Keskinen–Suomi-taklaustilanne, jossa Tapsu-maskotti touhuaa pleksin toisella puolella. 

– Suomi menee tutkimuksiin, TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama selvitti MTV Urheilulle torstaina avaamatta pelaajan tilannetta sen enempää.

Ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen harmitteli tapausta ja korosti sitä, että joustokaukalo menettää merkityksensä, kun siihen kohdistuu vastavoimaa. Urama sanoo samaa. 

– Olihan se hyvin erikoinen tapaus.

Tapparan kehitys- ja tapahtumajohtaja Aki Hautamäki oli asiasta vähäsanainen. 

– Seurat ovat asiaa keskenään käyneet läpi. Emme lähde kommentoimaan asiaa sen ihmeellisemmin, Hautamäki totesi MTV Urheilulle. 

Uraman mukaan tilannetta käytiin läpi jo keskiviikkona "toimitusjohtajatasolla". 

– Varmasti pienistä tarkistuksista on keskusteltu, jottei tällaista tapahtuisi jatkossa. 

"Jonkinlainen ymmärrys" tapahtumista

SM-liigan johdolle tieto tapauksesta tuli eilen illalla. Urheilujohtaja Jussi Markkanen on käynyt TPS:n ja Tapparan kanssa keskusteluja torstaina aikana, ja lisää on luvassa vielä tämän vuorokauden puolella. 

Markkasen mukaan liigan toimistolla on "jonkinlainen ymmärrys" tapahtumista, ja he saavat kaikki tiedot sattuneesta tämän päivän aikana. 

– Tapausta pyritään selvittämään tämän päivän aikana. Sitten teemme siitä johtopäätökset ja päätökset, Markkanen selvittää MTV Urheilulle. 

Mitä tästä voi seurata?

– Se on hyvä kysymys. Olemme yrittäneet kaivella tuossa… ei ole oikein tähän viittaavaakaan (tapausta) vielä löydetty ainakaan omasta pesästä. Sitä on vaikea verrata mihinkään aikaisempaan tapaukseen. 

Jos Tapparaa päädytään rankaisemaan, päällimmäisenä mieleen nousee jonkinlainen sakko. Markkanen ei ota millään tavalla kantaa mahdolliseen sanktioon tässä vaiheessa. 

– Pitää ainakin huolehtia siitä, ettei (tällaista) tapahdu uudestaan, "monen inhimillisen sattumuksen summaksi" tilannetta kuvaileva urheilujohtaja sanoo. 

– Tarkoitus tämä on käydä nopealla aikataululla läpi, ettei tämä jää roikkumaan. 

Tappara–TPS-sarja jatkuu toisella ottelulla Turussa perjantaina. Puolustava mestari Tappara voitti avauspelin 4–1. 

Leo Komarovin ylilyönti verrattuna Nick Ritchien ja Nicholas Baptisten temppuihin 1:06
Leo Komarovin sikailut etenivät keskiviikkona SM-liigan kurinpitoon. Näin HIFK-tähden teko vertautuu Nick Ritchien ja Nicholas Babtisten tekoihin. Ritchie sai kahdeksan ottelun pannan, Babtiste yhden.  

Lue myös:

    Uusimmat