Tami harkitsee oikeustoimia, Enbuske hämmentyi käänteestä: "Hän itse haastoi minut"

Tuomas Enbusken "fyysiseen kamppailuun miesten kesken" haastanut Juhani "Tami" Tamminen ei lopulta noussut kehään toimittaja-juontajan kanssa. Nyt Tamminen harkitsee Seiskan mukaan oikeustoimia Enbuskea vastaan.

Enbuske, Veitola & Salminen -juontaja Tuomas Enbuske ajautui syksyllä 2017 sanaharkkaan jääkiekkoikoni Juhani "Tami" Tammisen, 67, kanssa. Enbuske, 40, kirjoitti kolumnin, jossa hän ruoti Tammisen ja Pirkko Arstilan sosiaalisen median käyttöä.

Tamminen haastoi Enbusken lopulta "fyysiseen kamppailuun miesten kesken" ja antoi Enbusken valita lajin. Toimittaja ja juontaja valitsi lajiksi vapaaottelun, harjoitteli koitosta varten ja odotti Tammista saapuvaksi ottelemaan häntä vastaan suoraan EVS-lähetykseen maaliskuun lopulla.

Tamminen ei saapunut paikalle. Tänään torstaina 12. huhtikuuta julkaistussa Seiskassa "Tami" sanoo harkitsevansa oikeustoimia Enbuskea vastaan. Tamminen kokee, että Enbuske on loukannut hänen henkilöbrändiään kahdessa suorassa tv-lähetyksessä.

– En ole itse urheilumaailmasta, joten minun on vaikeaa ymmärtää tuota logiikkaa, sillä se on täysin epälooginen. Väännetään asia vielä rautalangasta: hän itse haastoi minut matsiin ja sanoi, että minä saan valita lajin, Enbuske kertoo MTV.fille.

Juontaja kertoo ensin hämmentyneensä.

– Mutta sitten ajattelin, että perkele, kokeillaan nyt sitten. Aletaan treenata ja otetaan matsi. Siinä ei ollut mitään pahoja ajatuksia. Vaikka hän on vanha mies, hän on jääkiekkoillut vuosikausia eli esimerkiksi fyysinen kontakti on hänelle paljon tutumpaa kuin minulle, hän sanoo.

– Veikkasin, että hän olisi voittanut minut. Treenasin ihan helvetisti. Ajattelin, että vastataan sitten haasteeseen, mutta Tamminen ei ilmeisesti ollutkaan tosissaan. Se on minulle ihmeellinen ajatus, sillä olen ymmärtänyt, että urheilumaailmassa on näitä kliseitä, että "miehen sanaan voi luottaa" ja "mies pitää sanansa" ja niin edelleen.

Tuomas Enbuske toteaa, että olisi mielenkiintoista kuulla, mikä olisi rikosnimike, jolla Tamminen lähtisi oikeustoimiin häntä vastaan.

– En ole juristi, mutta hyvin hataralta se tuntuisi.

Enbuske on hämmentynyt, mutta myös onnellinen.

– Olen onnellinen siitä, että olen treenannut ja hyvässä kunnossa. Kiitos, Tami. Toivon hänelle kaikkea hyvää, mies kiittelee.

– Hän on mahtava tyyppi. Suomi olisi paljon tylsempi maa, jos ei olisi Tamin kaltaisia ihmisiä. Rakastan häntä.

Katso artikkelin yläosassa video, jossa Tuomas Enbuske haastattelee Jari Sillanpäätä.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla torstaisin kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat