Suomi-kiekon lähihistorian ikimuistoisin ottelusarja verhoutuu Juhani Tammiseen – nykyinen Sport-pomo: "Se oli Tamilta tietoista"

Vaasan Sportin pomo Markus Jämsä oli mukana Suomi-kiekon lähihistorian ikimuistoisimmassa ottelusarjassa – ”Se oli Tamilta tietoista” 4:51
Vaasan Sportin pomo Markus Jämsä oli mukana Suomi-kiekon lähihistorian ikimuistoisimmassa ottelusarjassa: "Se oli Tamilta tietoista."

Liigakarsinnat 2009. Sarja, joka keräsi enemmän huomiota kuin samaan aikaan meneillään olleet liigafinaalit. Vaasan Sportin ja Porin Ässien sarja eteni aina seitsemänteen peliin asti. Sarja muistetaan kuitenkin vahvasti Juhani Tammisen ja hänen värikkäiden kommenttiensa kautta. Sportin nykypomo Markus Jämsä näkee, että Tamminen teki sarjan aikana tietoisen tempun, kun hän sitoi kaiken huomion itseensä.

Keväällä 2009 Sport oli voittanut pitkän odotuksen jälkeen Mestiksen mestaruuden. Nousukarsinnoissa vastaan asettui Ässät, joka oli ollut liigakauden iso floppi.

Sport laittoikin Ässät koville. Sarja eteni erilaisten vaiheiden jälkeen aina seitsemänteen ja ratkaisevaan otteluun.

Sarjaa muistellaan vielä tänä päivänäkin nostalgisten videoiden kautta. Tapetilla ovat erityisesti Sportin tuolloisen päävalmentajan Juhani Tammisen värikkäät kommentit.

Tamminen oli näkyvä persoona seitsemän ottelun raavaan taistelun keskellä.

– Mun mielestä siinä oli "Tamilta" ehkä tietoisesti sitä, että hän antoi meidän joukkueelle työrauhan. Siinä oli niin kova mediahässäkkä päällä, Sportin tuolloinen hyökkääjä, nykyinen urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä muistelee Hockey Night: tien päällä -ohjelmassa.

Lisää Suomi-kiekon kuuluisan ottelusarjan tulikuumista tunnelmista jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat