Tällainen käytös Facebookissa raivostuttaa: ”Kai se rasva palaa ilman päivitystäkin?”

Facebook on sellainen paikka, joka muun muassa tulvii vauvakuvia, yltiöpositiivisia päivityksiä ja parisuhteen hehkuttamista, mutta millainen käytös Facebookissa raivostuttaa eniten?

Sorrutko sinä näihin ”raivostuttaviin” tapoihin Facebookissa vai oletko yksi heistä, joka joutuu jatkuvasti käymään läpi satoja vauvakuvia ja lukuisia säähän liittyviä päivityksiä?

Nämä piirteet raivostuttivat MTV Lifestylen lukijoita eniten:

Liiallinen positiivisuus tai negatiivisuus ärsyttävät

”Facebookissa ärsyttävimpiä ovat imelät sokerikuorrutetut päivitykset omasta parisuhteesta, yöksis. Toinen, mikä ärsyttää on juoppojengin sisäpiirivitsit ja sitten itsesäälissä piehtarointi ja angstailu.”

– Nainen, 27

”Sellaiset päivitykset tyyliin ”oi mikä päivä, ei ihmisellä vois huonommin mennä”. En kiusallanikaan ala siihen, että kyselisin ”nooo, mikä on”. Jos haluaa kertoa jotain, kertokoon sen heti, kiitti ja kuitti. Inhoan myös hymiöitä surullisten uutisten perässä. Tyyliin ”myöhästyin töistä ja sain potkut :D:D:D”. Hymiö on iloisia asioita varten, piste.”

– Nainen, 28

”Eräs tuttavani erosi miehestään vuosi sitten, koska meni tätä pettämään. Nyt hän nyyhkyttää menetettyä parisuhdetta ja kerää sääliä kertomalla kuinka vaikeaa on nähdä exäänsä uuden rakkaan kanssa. Osa ystävistä surkuttelee hänen kanssaan, mutta minun tekisi mieli kommentoida, että ”itsepä aiheutit pettämällä!”

– Nainen, 33

"Maailman ärsyttävintä on, kun ei keksitä omia päivityksiä, vaan aina kopioidaan jonkun toisen päivitys"

– Mies, 26

Vauvakuvat ja sääpäivitykset inhottavat

”Profiilikuvan viikoittainen vaihto, jatkuvat pusumusuttelupäivitykset ja ihmeelliset päivittäiset päivitykset vauvan milloin mistäkin suolentoiminnoista. Olen itsekin äiti, mutta koskaan ei ole pieneen mieleenkään tullut päivitellä tuollaisista asioista. Myös kaikki kryptiset päivitykset, jotka huutavat huomiota, mutta selitystä ei kuitenkaan koskaan tarjota, ovat ärsyttäviä.”

– Nainen, 29

"Vauvakuvat ja sääpäivitykset ärsyttävät eniten.”

– Mies, 24

"Vauvakuvat, eläinkuvat, liian usein päivittäminen ja kaikkien asioiden kommentoiminen ärsyttävät Facebookissa eniten. Myös se, että toitotetaan jatkuvasti omaan poliittista näkemystään tai muuta vastaavaa saa hermot kireäksi."

– Mies, 26

”Facebookissa ärsyttää eniten se, kun jotkut julkaisevat koko ajan ja liian usein uusia päivityksiä. Esimerkiksi sama ihminen julkaisee jotain joka päivä. Mielestäni sellainen on turhaa itsensä mainostamista. Muut, mitkä ärsyttävät ovat ihmiset, jotka laittavat vauvakuvia ja juttuja lapsistaan koko ajan. Facebookissa ärsyttää myös ne, joilla näyttää menevän koko ajan liian hyvin. Se ei ole ihan aitoa ja uskottavaa, kun he koko ajan hehkuttavat elämäänsä Facebookissa.”

– Nainen, 25

"Minua ärsyttävät vauvahössötyspäivitykset, sekä päivitykset, joissa valitetaan ensimmäisen maailman ongelmista."

– Mies, 23

”Facebookissa ärsyttää säästä uliseminen, koska se sää on ilmeisesti aina väärä, oli sitten lämmin tai kylmä. Se sää nyt ei kuitenkaan muutu, vaikka se miten harmittaisi. Ja säästä uliseminen aiheuttaa ketjureaktion. Tulee päivityksiä, jossa valitetaan siitä, että valitetaan säästä. Ja sitten tulee statuksia joissa sanotaan, että valitan nyt säästä, vaikka säästä ei saisikaan valittaa. SE ON VAIN SÄÄ. PUKEUDU OIKEIN.”

– Nainen, 28

Kuntoilu, selfiet ja poliittisuus raivostuttavat

”Se ärsyttää, jos joku julkaisee itsestään lähes identtisen selfien joka päivä, niin mitä järkeä siinä oikein on?”

– Nainen, 28 

”Se ärsyttää, että omista treeneistä pitää jatkuvasti ilmoittaa Facebookissa. Kai se rasva palaa ilman päivitystäkin?”

– Nainen, 27

”Jonkin poliittisen tai yhteiskunnallisen agendan jatkuva ajaminen ärsyttää Facebookissa. Vaikka tarkoitusperä olisikin hyvä (esimerkiksi ilmastonmuutoksen vastustaminen), niin kun sitä samaa maailman pelastamista tuutataan päivästä toiseen, niin kyllä ärsyttää.”

– Nainen, 27

”Eräs ystävä tekee parhaillaan gradua, ja siitä kyllä kuulee Facebookissa pahimmillaan viisi kertaa päivässä. Jatkuvat päivitykset gradun kanssa kamppailusta kyllästyttävät ja tukkivat uutisfeedin. Aaargh! Eli ei, ketään ei kiinnosta, saitko juuri puoli sivua gradua kirjoitettua, teitkö juuri excelillä taulukon, epäonnistuitko juuri taulukon kanssa, onko sinulla tänään intoa tehdä gradua, oletko tänään vihainen gradullesi tai mitä sinulla on eväänä kirjastossa gradun tekemistä varten.”

– Nainen, 27

Lue myös:

    Uusimmat